X

Sterke seizoensstart voor Weijers/Van de Wiel

Ook voor de zijspannen Nationalen/Inters mochten voor hun eerste wedstrijd plaats nemen achter het starthek op circuit de Meersteeg te Geldermalsen. De dagzege bij de zijspan Inters ging naar het duo Stephan Weijers/Aivar van de Wiel. In beide manches wist deze combinatie vanaf de vierde ronde de koppositie te pakken. In de eerste manche reden zij vervolgens langzaam maar zeker weg van Thom van de Lagemaat/Kayran de Grauw.

In de tweede manche moest er afgerekend worden met het Duitse duo Andre Knübben/Simon Lenz, die lang in het spoor van Weijers/van de Wiel wisten te blijven. Echter voor een goed dagresultaat kwamen Knübben/Lenz al niet meer in aanmerking door het missen van de eerste manche. Met een tweede en derde plaats waren het dan ook van de Lagemaat/de Grauw die als tweede het erepodium mochten betreden. De strijd om de derde plaats werd beslist op basis van de tweede manche. Met een vierde en derde plaats in de manches wisten Erwin Broens/Nick Maas net voor Patrick Greup/Jake Looien te blijven. Mede door het uitvallen van Bram van Dijk/Loet van der Putten mochten hierdoor Broens/Maas op het erepodium plaatsnemen.

Bij de zijspan Nationalen gingen Bjorn van de Heuij/Sten van de Heuij met de dagzege aan de haal. Zij bleven hiermee Davy Ebben/Noah Kuijpers en het Belgische duo Leopold Lenaerts/Sebastiaan Lenaerts voor.
Eerste manche zijspannen:
1.  Weijers/van de Wiel, 2. van de Lagemaat/de Grauw, 3. van Dijk/van der Putten, 4. Greup/Looijen, 5. van den Heuij/van den Heuij, 6. Ebben/Kuijpers, 7. Broens/Maas, 8. Stijnen/van Hal, 9. van Wanrooij/van Wanrooij, 10. Lenaerts (Bel)/Lenaerts (Bel).
Tweede manche zijspannen:
1. Weijers/van de Wiel, 2. Knubben (Dui/Lenz (Dui), 3. van de Lagemaat/de Grauw, 4. Broens/Maas, 5. Greup/Looijen, 6. Stijnen/van Hal, 7. van de Heuij/van de Heuij, 8. Ebben/Kuijpers,                9. Lenaerts (Bel)/Lenaerts (Bel), 10. van Loosbroek/van Loosbroek.
Daguitslag zijspan Inters:
1. Weijers/van de Wiel 120, 2. van de Lagemaat/de Grauw 104, 3. Broens/Maas 92, 4. Greup/Looijen 92, 5. Stijnen/van Hal 86.
Daguitslag zijspan Nationalen:
1. van de Heuij/van de Heuij 120, 2. Ebben/Kuijpers 108, 3. Lenaerts (Bel)/Lenaerts (Bel) 100. 4. van Loosbroek/van Loosbroek 94.
Door: Maycel de Bruijn
Foto: Wilco van Dijk