X

Laatste kans op EMX125 podium voor Floran Miot

Na een degelijke wedstrijddag en tweede zesde plaatsen sloot Florian Miot Lommel 2 af als vierde in de EMX125 eindstand. De getalenteerde KTM Diga Junior Racing rijder krijgt nu zaterdag zijn laatste kans op een podium.

Na de EMX250 op dinsdag zal ook de EMX125 morgen zijn beslag kennen. In de strijd om de titel is de Italiaan Andrea Bonacorsi haast zo goed als zeker van de titel. De Fantic rijder heeft namelijk 38 punten voorsprong op zijn enige overgebleven rivaal om het kampioenschap: de Spanjaard David Braceras. Die laatste won weliswaar in Lommel 2, maar Bonacorsi werd tweede.


Florian Miot bezgon zijn seizoen met een derde plaats in Matterley Basin. De voormalige Franse 125cc kampioen hoopt morgen zijn seizoen af te sluiten met een nieuwe podiumplaats. In Lommel 1 werd Miot gedeeld vierde met Haakon Osterhagen. Afgelopen dinsdag werd hij ondanks een mindere wedstrijd opnieuw gedeeld vierde, deze keer op gelijke punten met Andrea Roncoli en Pietro Razzini.

Florian Miot: “Er had zeker meer in gezeten op dinsdag! Ik had twee goede starts maar in de eerste manche kwam ik eigenlijk nooit goed in mijn ritme. Ik had het echt lastig en werd zesde. In de tweede manche lag ik een hele tijd derde met zicht op de leiders. Door een fout op enkele ronden van het einde kwam ik als zesde over de meet. Het zou mooi zijn om het kampioenschap te beëindigen met een podium. Ik was al twee keer kort bij, het ziet er dus zeker in.”

Foto’s: Eric Laurijssen