X

Loon Beach race: Watson wint, Dewulf en Van Berkel 2de en 3de!

De traditionele Loon Beach race telt niet mee voor het Franse strandracekampioenschap maar het is wel het startschot voor het seizoen. De Britse specialist Nathan Watson stelde niet teleur bij zijn debuut voor Honda SR Motoblouz. Maar ook de laaglanders waren in vorm. Jeffrey Dewulf werd telkens tweede, Lars Van Berkel (Honda SR Motoblouz) eindigde derde in de finale.

In de tijdstraining maakte Dewulf al meteen duidelijk dat hij klaar is voor het seizoen. De Jabbekenaar greep de pole en was meer dan 4 seconden -op een ronde van 2 min 45’- sneller dan Watson. Dewulf leidde ook lang in de eerste sprint maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Watson.

Yentel Martens werd in de opener mooi derde al zou zijn dag er al snel op zitten. In de tweede sprint gaf Y-Mart al na 2 ronden op met een verdraaide knie. In die tweede reeks verzorgden Watson en Dewulf rondenlang wiel aan wiel het spektakel. Ook deze keer trekt de Brit aan het langste eind. Een uitstekende Greg Smets eindigt als derde terwijl Lars Van Berkel en Lars Griekspoor een prestigeduel uitvechten voor P5. De SR Honda Motoblouz rijder haalt het echter.

In de finale trekt Dewulf meteen fel van leer. De Belgische KTM piloot rijdt weg van de concurrentie maar betaalt een valpartij cash want hij valt terug naar P6. Zo krijgt Watson de leiding in zijn schoot geworpen terwijl zijn teammaat Van Berkel meeschuift naar de tweede plek. Rustig controlerend kan Watson de klus afmaken, achter hem remonteert Dewulf nog ijzersterk naar de tweede plaats. Met Van Berkel, Smets, Vandermierden -ook al prima op dreef in zijn  allereerste race in 15 maanden na zijn rugkwetsuur- en Daymond Martens in de top-6 én Griekspoor als achtste eindigen maar liefst zes laaglanders in de top-10 in de finale van de 20020 Loon Beach Race!


De revelatie van de dag is echter de jonge Matheo Miot die zich uitstekend staande houdt tussen de groten jongens. Miot reed zich in de eerste reeks (6de) volop in de kijker en haalt ook in de finale de top-10.

Loon Beach Race
Race 1
1. Nathan Watson, 2. Jeffrey Dewulf, 3. Yentel Martens, 4. Sven Vandermierden, 5. Greg Smets, 6. Matheo Miot, 7. Lars Van Berkel, 8. Daymond Martens, 9. Lars Griekspoor, 10. Jeremy Hauquier

Race 2
1. Nathan Watson, 2. Jeffrey Dewulf, 3. Greg Smets, 4. Alexis Collignon, 5. Lars Van Berkel, 6. Lars Griekspoor, 7. Daymond Martens, 8. Sven Vandermierden, 9. Jeremy Hauquier, 10. Matteo Puffet

Finale
1.Nathan Watson, 2. Jeffrey Dewulf, 3. Lars Van Berkel, 4. Greg Smets, 5. Sven Vandermierden, 6. Daymond Martens, 7. Jeremy Hauquier, 8. Lars Griekspoor, 9. Matheo Miot, 10. Stephane Watel

Foto’s: Archief, Stijn Van Overbeke, IG Lars Van Berkel