X

Tim Edberg verliest twee plaatsen in EMX250

In Mantova heeft Tim Edberg twee plaatsen verloren tijdens de zevende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc. De Yamaha-rijder zakt van vierde naar de zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Met een negende en elfde plaats stelde de Zweed teleur op het Circuit Tazio Nuvolari. De overwinning ging naar Mattia Guadagnini, de Franse Yamaha-rijder Thibault Benistant blijft de leider in de tussenstand met nog drie wedstrijden te gaan.

EMX250:
Tijdens de trainingen op zaterdagochtend regent het in Mantova. Tim zoekt de juiste lijnen maar een vrije ronden zit er niet in. Met een veertiende startplaats is de 18-jarige crosser dan ook niet tevreden. De eerste start is niet zo goed maar gelukkig kan er in de eerste ronde veel worden goed gemaakt. Tim komt als tiende uit de eerste ronde aan het achterwiel van Corti. Deze laat zich niet eenvoudig passeren waardoor De Wolf kan aansluiten. Deze passeert Tim maar ook hij komt niet voorbij aan Corti en komt ten val. Na bijna 25 minuten weet Benistant zich in de strijd te mengen. Hij passeert Tim en niet veel later ook Corti. Tim leert van zijn Yamaha-collega en weet Corti in de slotfase van de negende plaats te verdringen.
De tweede manche is des start minder goed en de Alpinestars-geklede crosser wordt in het middenveld opgenomen. Het juiste tempo wordt snel gevonden waardoor hij zich zonder problemen naar de twaalfde plaats rijdt. Tuani maakt zich breed en haalt Tim uit zijn ritme. De Wolf sluit aan en passeert beide en hij weet in de laatste ronde Conijn nog te passeren. Tim weet Tuani te passeren maar het lukt hem niet om Conijn nog uit de top tien te rijden. De Riley Racing-rijder komt als elfde over de finish.

Volgende wedstrijd:
Het kampioenschap gaat volgende week verder in Spanje, daarna volgen er nog twee wedstrijden op het beroemde circuit van Lommel!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eva Szabadfi Photo