X

Weer één derde plaats voor Van de Moosdijk!

Op een loodzwaar circuit van Lommel heeft Roan van de Moosdijk een derde plaats gescoord tijdens de veertiende Grand Prix van het seizoen in de tweede manche. De Kawasaki-rijder wist de tweede manche zelfs 18 minuten aan de leiding te rijden. De 20-jarige crosser werd derde, in het dagklassement werd Roan twaalfde nadat hij de eerste manche helaas niet aan de finish kwam. Mathys Boisrame en Mikkel Haarup komen door blessures dit jaar niet meer in actie.

1e Manche
Na zijn derde trainingstijd begint Roan goed aan de eerste manche. Hij komt als vijfde uit de eerste bocht om zich vervolgens in vier bochten naar de derde plaats te werken. Geerts heeft de leiding voor Vialle en de Kawasaki-rijder kijkt het duo dat strijd om de wereldtitel in de rug. De eerste tien minuten blijft het zo terwijl vierde man Rubini bijna 20 seconden achterstand heeft. Roan voert de druk op bij WK-leider Vialle om de tweede plaats over te nemen. Helaas komt het niet zover want Roan’s motor valt stil en zijn wedstrijd is vroegtijdig voorbij.

2e manche
De monteurs hebben weer vakwerk geleverd en Roan betaald het harde werken direct terug. De start is goed en nadat Geerts de beste start neemt glipt de voormalig EMX250 kampioen voorbij. Geerts en Vialle volgen wat het bijna een kopie maakt van de eerste manche. Na tien minuten zet Geerts de aanval in op de leidende positie maar Roan laat zich niet passeren. De Belg probeert het acht minuten later nogmaals en nu met succes. Vialle profiteert en kan ook voorbij glippen aan Roan. Een aantal bochten later gaat leider Geerts onderuit waardoor Roan weer opklimt naar de tweede plaats. Vialle versnelt en Roan kiest voor zijn eigen tempo. Tot in de laatste ronde lijkt dit voldoende voor de tweede plaats maar Watson kan in de laatste ronde nog toeslaan en hij wordt tweede voor de Leatt-geklede crosser.

Volgende wedstrijd:
Komende zondag gaat het WK verder, dan wordt de vijftiende GP van het seizoen verreden op het circuit van Lommel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo