Albertyn: “Na twee wereldtitels zou ik naar de USA gaan”

Albertyn: “Na twee wereldtitels zou ik naar de USA gaan”
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In de Whiskey Throttle Show kijkt Greg Albertyn terug op zijn carrière. Zeer opmerkelijk is het feit dat hij na twee wereldtitels de oversteek zou maken naar de USA. Medio 1993 was er contact met Team Honda USA en er was mondeling een akkoord. De Zuid-Afrikaan informeerde Jan de Groot dat hij niet zou terugkeren in 1994 maar toen gooide Honda Japan roet in het eten! Vanuit Japan kreeg Dave Arnold geen toestemming om Albertyn onder contract te nemen!

Inmiddels had Jan de Groot al een vervanger voor 1994 en moest Albertyn zijn plannen aanpassen. Er kwamen aanbiedingen van Suzuki en Yamaha maar beide managers deden hetzelfde aanbod. Albertyn moest dus kiezen tussen Geboers of Rinaldi en omdat hij al in België woonde ging hij voor Suzuki. In 1994 werd Albertyn voor de derde keer op een rij wereldkampioen waarna hij alsnog de oversteek maakte naar de USA. Daar is hij nog altijd woonachtig met zijn vrouw en drie kinderen.

Albertyn is de eerste Zuid-Afrikaanse wereldkampioen motocross, later volgde nog Grant Langston en Tyla Rattray.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Archief

LEES MEER  MXGP Loket: Jeffrey Herlings sneller dan Prado en Gajser in eerste reeks

Uw reacties

Ook te lezen