X

Bridgestone is terug van nooit weggeweest.

Rond de eeuwwisseling trok Bridgestone zich terug als leverancier van banden aan de professionele racerij zoals de F1, MotoGP en motorcross. Sindsdien leverde de grootste bandenfabrikant ter wereld wel nog offroadbanden maar de ontwikkeling ervan stond op een laag pitje terwijl hun rechtstreekse concurrenten niet stil zaten.

Maar sinds begin van dit jaar zit er weer vaart in want het merk heeft opnieuw erg competitieve banden in de markt gezet. Zo zijn de motoren van o.a. het Buildbase Team van Dave Thorpe ermee uitgerust. Bridgestone heeft weer een compleet gamma voor de motorcross en dus kan je kiezen voor banden voor een zanderig, een halfzachte ondergrond of voor de hardpack circuits. De banden zijn ontwikkeld in samenwerking met enkele MXGP-teams en de reviews die de piloten gaven zijn erg positief. De droom van Bridgestone is om binnen enkele jaren een wereldtitel te winnen in de motorcross.

Motorcrossbanden

De Battlecross X20

De Battlecross X10 is voor de zandbanen, , de Battlecross X20 is veelzijdiger (zacht, halfzacht en modder) en de Battlecross X30 is overal inzetbaar.

Endurobanden

De Battlecross E50 Enduroband voor elke ondergrond en de Battlecross E50 Extreme voor extreme Enduro. De E50 Extreme heeft een zachtere rubbercompound.