X

Clement Desalle over zijn podiumplek in Arco

Een bijzondere overwinning voor Clement Desalle, de Kawasaki-rijder won na jaren weer een GP-manche en hij mocht op het podium klimmen. De Waal stond naast Antonio Cairoli en Tim Gajser en hier vertelt hij over zijn wedstrijd. Ook teamgenoot Romain FEbvre komt aan het woord na zijn crash in de eerste manche.

Clement Desalle: “Het is echt een leuk moment. Ik bleef in mezelf geloven en terug bij de truck na de eerste manche zei ik zelfs tegen mijn team dat ik voelde dat ik vierde of vijfde zou kunnen worden. Wiskundig was misschien zelfs het podium mogelijk. Die tweede manche zal nog lang in mijn geheugen blijven. Ik had een goede start als derde. Ik kon Toni in een hoek passeren en toen maakte Jeremy een fout en ging ik voor. Het is een gevoel dat ik lange tijd niet heb gehad, het was zo leuk en ik waardeer het. Ik nam het ronde voor ronde. In het begin maakte ik wat fouten in één sector. Ik had daar eerst geen goede lijn, maar ik vond een betere. Daarna was ik erg blij met mijn rijstijl. Ik vond een goed ritme en bleef gefocust. Toni kwam een paar ronden bij me terug, maar ik ging weer en met een paar ronden te gaan besefte ik dat ik het misschien tot het einde kon doen. Ik gaf wat ik had en ik deed het! Ik ben super blij, zo leuk gevoel. Ik zal de volgende twee GP’s race voor race rijden, maar ik weet zeker wat ik kan en ik zou graag nog een podium en nog een race winnen. “

Romain Febvre: “ Het was geen goede GP voor mij. Het ergste van het seizoen zelfs. Bij de eerste start kwam ik in botsing met een andere rijder en iemand reed tegen mijn rug. Het is nog steeds erg pijnlijk na de gebeurtenis. Ik crashte nog twee keer tijdens de wedstrijd. Bij de start van de tweede manche anticipeerde de rijder naast me de start en dat verstoorde mijn concentratie. Ik miste een goede start maar gelukkig reed ik een zeer goede eerste ronde om de race als zesde te eindigen. Nu is het doel om te herstellen van de crashes. Ik heb blauwe plekken en ik heb maar twee dagen om te herstellen.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kawasaki