X

Steffi Laier stopt met WMX!

De Duitse snelle dame kondigde gisteravond op haar Instagram aan dat ze kapt met motorcross op het hoogste niveau. Steffi Laier zal volgend jaar niet meer te zien zijn in de WMX. Laier is een straffe madam want ze heeft een ellenlange lijst met titels bij elkaar gereden. Haar vier wereldtitels springen natuurlijk in het oog maar ze won veel meer.

Steffi zal zich voortaan weer toeleggen op het rijden met de Enduromotor.

Steffi Laier:Het wordt tijd dat ik je vertel wat ik heb beslist. Ik wil dat je weet dat ik niet meer in het wereldkampioenschap ga rijden. In deze moeilijke en onzekere tijden is het moeilijk om de nodige inspanningen te leveren om deel te nemen. Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken en heb alles gewonnen wat mogelijk was om te winnen: 4x Wereldkampioen, FIM Europees Kampioen, AMA-WMA Amerikaans Kampioen, 2x IMBA Europees Kampioen, 2x Tsjechisch Kampioen, Nederlands Kampioen, Duits Kampioen, Belgisch Nationaal MX2 Kampioen, Europees Enduro Kampioen, Duits Enduro Kampioen en bekroond met de FIM Motorsport Vrouw van het Jaar Award.

Mijn belangrijkste doel is om weer enduro’s te rijden, welke kampioenschappen dat worden heb ik nog niet beslist. Sinds alles grotendeels geannuleerd is/was heb ik veel met MTB gereden en heb ik Enduro-motoren getest. Ik had veel plezier en daarom besloot ik deel te nemen aan Enduro-evenementen. Hartelijk dank aan alle helpers, vrienden, beschermheren en vooral aan mijn sponsors voor hun grote steun door de jaren heen! Ik zal je altijd dankbaar zijn! Ik hoop dat u mij ook op deze reis zult steunen.

Foto: Tim Van Echelpoel