X

Yamaha Motor Nederland, België en Luxemburg samengevoegd tot Benelux branche

Begin juni raakte officieel bekend dat de Belux Yamaha invoerder D’Ieteren zou stoppen met zijn motoractiviteiten. Zoals verwacht zal Yamaha Europe voortaan zelf deze markten bedienen via Yamaha Naderland. Hierover gaf Yamaha Nederland vandaag meer duidelijk via een persbericht.

Yamaha Motor Europe N.V. heeft de dealers in België en Luxemburg geïnformeerd dat het de distributie van Yamaha Motor producten vanaf 1 januari 2021 zelf zal verzorgen. Op dit moment wordt de Nederlandse markt voor motorfietsen, motorscooters en buitenboordmotoren en andere gemotoriseerde Yamaha producten bediend door de Nederlandse afdeling van Yamaha Motor Europe.


Zowel op het vlak van motorfietsen als motorscooters is Yamaha overigens marktleider. In België en Luxemburg wordt het merk sinds 1975 vertegenwoordigd door D’Ieteren Sport. Vanaf 1 januari 2021 worden de drie Benelux-landen bediend door de Benelux afdeling van Yamaha Motor Europe.

Deze nieuwe Yamaha-werkmaatschappij zal werken vanuit het kantoor van Yamaha Motor Europe (zie foto boven) op Schiphol-Rijk, met een gespecialiseerd BeLux-team dat opereert in België.

Logische volgende stap

Onlangs zijn alle dealers in de drie betreffende landen geïnformeerd. Mario Janssen (uiterst links op de onderstaande foto) nu nog Country Manager van de Nederlandse Yamaha Motor Europe afdeling, is enthousiast over de nieuwe structuur.


Hij vertelt: “Net als de meeste van onze collega-motorfabrikanten zijn wij als Yamaha Motor Europe bezig om steeds meer te centraliseren en dit is een logische volgende stap in dat proces. Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe structuur ons meer slagkracht, schaalvoordeel en synergie oplevert doordat wij de drie markten op een geïntegreerde manier kunnen bedienen.”

Sales, marketing en distributie

Na de reorganisatie zal Janssen ook de Yamaha Motor Europe Benelux branche leiden. Met zijn team wordt hij vanaf 1 januari 2021 verantwoordelijk voor de distributie van de Yamaha motorfietsen en scooters, buitenboordmotoren, WaveRunners, ATV’s & Side by Sides, golf cars en generatoren. Daarnaast is Yamaha Motor Europe, branche Benelux importeur van de bootmerken Buster, Yamarin, Linder, Pioner, en YAM onder het label EmPoweredby Yamaha.

Foto’s: Yamaha