X

De MXGP 2020 videogame is uit!

Infront Moto Racing en Milestone kondigden eerder vandaag de release van MXGP 2020 aan. Het is een nieuw hoofdstuk van de officiële FIM-wereldkampioenschap motorcross videogame voor PlayStation®4, Xbox One en Windows PC®/STEAM. De PlayStation®5-release zal op 14 januari 2021 wordt uitgebracht.

MXGP 2020 is de enige game waarin spelers de spanning van het huidige MXGP-seizoen ten volle kunnen beleven. Ze concurreren met 68 rijders uit zowel de MXGP- als de MX2-categorieën op de 19 circuits van het 2020-seizoen. Beginnend als rookie, kunnen de spelers hun weg naar de top kiezen: zich aansluiten bij een officieel team of hun eigen team creëren.

Zijn officiële MXGP-circuits niet genoeg? De Track Editor* komt binnenkort terug met een aantal geweldige functies die zijn toegevoegd. Dankzij de nieuwe Heightmaps-functie kunnen spelers de echte MX-circuits nabootsen en zo realisme en alle uitdagingen toevoegen. Er zullen 4 verschillende terreintypes zijn die de spelers kunnen kiezen en aanpassen – Plain, Quarry, Orchard en Forest – om het circuit van hun droom te creëren. Alle nieuwe banen die worden gecreëerd, kunnen online worden gedeeld met vrienden.

In MXGP 2020 keert een van de meest geliefde functies terug, de Speeltuin. Spelers kunnen hun rijvaardigheid testen in de nieuwe omgeving die geïnspireerd is op de Noorse fjorden, en dit jaar kunnen ze ook vrij rijden met andere 3 vrienden*. De MXGP 2020-multiplayermodus wordt uitgebreid met speciale servers voor een spelervaring zonder vertraging en de Race Director-modus om geweldige onlinetoernooien te creëren, startposities te bepalen, penalty’s toe te wijzen of de camera’s te kiezen waarop je je kunt concentreren.

En last but not least: de MXGP 2020 maakt elke rijder uniek, met meer dan 10.000 items van meer dan 110 merken uit de motorcrosswereld. Niet alleen cosmetische aanpassingen: de prestaties van de motor kunnen ook worden verbeterd met real life replica’s van verschillende motoronderdelen.