X

Bihr neemt Race FX over

Motoraccessoire groothandel Bihr maakte zopas bekend dat ze het Britse Race FX hebben ingelijfd. Hierdoor wil Bihr meer voet aan de grond krijgen in het Verenigd Koninkrijk en een grotere, snellere verspreiding van producten op Britse bodem garanderen.

Bihr, Samantha Irwin en Paul Irwin kondigden gisteren aan dat ze een overeenkomst hebben gesloten en ondertekend waardoor Bihr voor 100% eigenaar is van Race FX. Race FX, gevestigd in Blackburn, is een toonaangevende B2B-distributeur van Onderdelen & Accessoires voor motorfietsen en motorkleding, met de nadruk op het off-road segment in het Verenigd Koninkrijk. Enkele jaren geleden was Race FX zelfs in de MXGP actief met een eigen team waarvoor o.m. Shaun Simpson uit kwam.


Het doel van de transactie is het verkrijgen van een betere toegang tot de Britse off-road distributiemarkt. Daarnaast moet de overname zorgen voor een aanvulling van Bihr’s huidige status met MotoDirect als specialist in het Britse straatsegment. Ook zal Race FX fungeren als logistiek platform om de distributie van Bihr Onderdelen & Accessoires in het VK op te starten. Hier zal in de komende weken mee begonnen worden.

“Race FX en Bihr passen naadloos in en bij elkaar”, vertelt Paul Irwin, voormalig eigenaar van Race FX. “Zo hebben Race FX en Bihr een aantal identieke merken in hun portfolio’s; Race FX voor het Verenigd Koninkrijk en Bihr op het continent. Bovendien maakt deze transactie een volledige toegang mogelijk tot de Britse distributiekanalen in zowel het off-road- als straatsegment. Dit is geweldig nieuws voor onze klanten en toeleveranciers en ik zie nu al uit naar een druk en actief jaar.”

“Dat we Race FX welkom mogen heten in de Bihr-groep is voor ons een gouden gelegenheid om serieuze stappen te maken in onze ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk”, voegt Christophe Piron, CEO van Bihr, eraan toe. “Naast de 34 merken die Race FX en MotoDirect momenteel in het Verenigd Koninkrijk leveren, heeft het Brand & Product-team van Bihr afgelopen jaar hard gewerkt om de distributie van 150 extra merken in het VK in goede banen te leiden”.

‘We zijn helemaal in de wolken met de partnership met Race FX”, zegt Terry Birtles, Country Manager van Bihr UK. “De expertise van de onderneming in Off-road kleding en Onderdelen & Accessoires is van cruciaal belang voor ons. In de komende weken zullen we het magazijn in Blackburn aansturen om de nieuwe artikelen voor het VK te introduceren.” Qua organisatie is Paul Irwin aangesteld als Off-Road Business Development Manager UK voor Bihr. Hij zal rapporteren aan Terry Birtles.

OVER BIHR
Bihr is de grootste en toonaangevend distributeur in Europa van onderdelen, accessoires, banden en kleding voor motoren, quads/ATV’s en scooters. Bihr werd opgericht in 1975 en heeft inmiddels vaste voet aan de grond in meer dan 14 landen. Het portfolio omvat circa 230 merken en 200.000 artikelen die verspreid worden over een netwerk van 11.550 dealers. Dit wordt mogelijk gemaakt door 650 werknemers, waaronder 74 binnendienst verkoopvertegenwoordigers en 35 klantenservicemedewerkers. De kracht en basis van dit uitzonderlijke succes is van meet af aan te danken aan een veelomvattende dienstverlening en topklasse logistiek. Dankzij een totale opslagruimte van meer dan 44.350 m², verdeeld over vijf magazijnen, is Bihr in staat om nagenoeg alle Europese dealers binnen 24 uur te bevoorraden. Bihr UK zal opereren onder twee namen: ‘Race FX powered by Bihr’ en ‘MotoDirect powered by Bihr’.

OVER RACE FX
Race FX Limited, opgericht in 2003 door Paul en Samanta Irwin, is een van de grootste groothandels in de Britse off-road motorindustrie. Met meer dan 30 jaar ervaring als bagage beschikt het team over een grote gezamenlijke kennis en expertise. Hierdoor kan het bedrijf uitstekende productinformatie en service aan haar klanten bieden. Het huidige portfolio bestaat uit 28 merken; Race FX heeft voor het merendeel hiervan de exclusieve distributierechten in het VK. De onderneming opereert vanuit een ruim 3.000 m² groot eigen magazijn inclusief kantoorruimte in Blackburn. In de loop der jaren is het doorontwikkeld en uitgebreid om volledige controle te kunnen waarborgen.