X

Liam Everts voortaan Red Bull atleet

Net als zijn vader en tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts in zijn hoogdagen knalt aanstormend talent Liam binnenkort met een Red Bull-helm over de circuits. En die krijg je niet zomaar natuurlijk.

Red Bull gelooft vol overgave in het talent van Liam Everts. En dat willen ze natuurlijk op alle mogelijke manieren ondersteunen en laten openbloeien. Want vleugels geven is wat Red Bull doet. Om die samenwerking te vieren kreeg Liam een gepersonaliseerde helm. En wie beter om die te overhandigen dan zijn vader én tienvoudig wereldkampioen motocross Stefan Everts?


“Deel uitmaken van de Red Bull family is een grote eer. In de motocross alleen al zijn dat grote namen. Met die helm mogen rondrijden is dus een droom die uitkomt. Echt iets speciaals. Dat ik ook zo mijn vader opvolg, maakt het extra cool.” – Liam Everts

“Het zou geweldig zijn mocht Liam ooit wereldkampioen worden. Drie generaties… Ongezien! Ik hoop het echt. Maar als hij zijn grootvader evenaart, zou dat ook al top zijn.” – Stefan Everts

Doelen

Liam: “Mijn doel is om te bouwen. In een klasse hoger dit jaar: EMX250. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want er komen veel riders terug van MX2 naar EMX250. Het gaat dus erg snel gaan. Maar met geduld en hard werken denk ik dat we ons zeker kunnen laten zien. Alles is er. Het is een kwestie van tijd nemen om de puzzel te maken en alles te laten passen.”

Stefan: “Er is nog werk aan de winkel natuurlijk. Liam moet nog veel ervaring opdoen en beter leren presteren onder de druk die hij door zijn naam meekrijgt. Maar de passie is er, samen met de inzet en de discipline. Hij heeft ook de feeling, het talent en het inzicht in zijn DNA zitten.”


Erfenis

Liam: “Mijn familienaam brengt druk met zich mee natuurlijk. Maar eens ik aan het racen ben, verdwijn ik in mijn bubbel en focus ik enkel nog op mezelf, mijn motor en het circuit. Maar het blijft iets speciaals zo na mijn vader en grootvader.

Stefan: “Ik vind het een dubbel gevoel. Langs de ene kant ben ik apetrots dat Liam niet enkel mij maar ook zijn grootvader opvolgt en dus de naam Everts in de motocross houdt, maar aan de andere kant ken ik ook de risico’s van onze sport. Ik ben dus wel bezorgd en wil niet dat hij zich zwaar kwetst.”

Presteren

Stefan: “Ik begeleid Liam in alles en probeer zoveel mogelijk risico’s te vermijden. Van de eerste dag dat hij op de motor zat, heb ik altijd voorrang gegeven aan veiligheid. Ik geef hem altijd mijn eerlijke mening, we werken samen op de zwakke punten en willen vooral niet te snel vooruit gaan. Ik wil echt geen extra druk op hem leggen, want die is er sowieso al. Ik weet hoe dat voelt. Mijn vader was ook een naam. En ik heb dat met hem ook erg rustig aangepakt. Hierdoor heb ik erg lang op topniveau kunnen presteren.”

Foto’s: Gino Maes/Red Bull Content Pool