X

Moto Inside lanceert een Race-Simulation-Training

Moto Inside lanceert op zondag 21 maart een Race-Simulation-Training in Nederweert-Eind. We trainen wat af de laatste maanden en zien wedstrijd na wedstrijd gecanceld worden. Heel erg zonde voor onze sport en alle energie die we in de voorbereiding steken. Omdat een wedstrijd toch een andere spanning en energie van de rijders vraagt start MC de Peelrijders met een Race-Simulation-Training voor de jeugd.

We zien het heel vaak op social-media, rijders die met een klein groepje een wedstrijdje nabootsen tijdens een vrije training. Samen van start om daarna een aantal rondes elkaar te het vuur aan de schenen leggen. Heel effectief en veel spannender dan gewoon je rondjes doen op een training. Dat is precies wat we op 21 maart gaan doen ‘Trainen, met de spanning van een wedstrijd’.

We starten op 21 maart als test-training met de klasse 85cc grote wielen. Als het aanslaat willen we ook de andere jeugdklasses aan bod laten komen.

De dagindeling ziet er als volgt uit.

10.00-11.00uur. Vrije training. 4 groepjes van 12 rijders krijgen 15 minuten vrije training. De groepen worden ingedeeld door de organisatie.

11.00-12.00uur. Kwalificatie-training. De zelfde 4 groepjes starten samen en rijden een kwalificatie training. De snelste 3 gaan naar de A-Finale, 4-6 naar de B-Finale, 7-9 naar de C-Finale, 10-12 naar de D-Finale.

12.00-13.00uur. Finale trainingen. De D-Finale bijt het spits af, gevolgd door de C en B-Finale. De A-finale rijdt als laatste.

Het starthekteam van MAC Lierop is er uiteraard bij en het team van MC de Peelrijders zorgt voor een uitdagend circuit.

Alle geldende corona-maatregelen zijn verder van kracht. Dus maximaal 1 begeleider per rijder en (helaas) geen publiek.

Deelname kost 20,- per rijder en je dient een MON of KNMV licentie te hebben. Meld je nu aan in de Moto Inside app!

Ook vlaggers kunnen zich aanmelden in de App!

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
FOto: MotoInside