X

Isak Gifting wint tweede race in Zweden, Everts finisht als vijfde

Vandaag werd de tweede race van het Zweeds kampioenschap gereden in de buurt van Landskrona. De race werd net als gisteren op het circuit van Saxtorp gereden en de jonge GasGas-rijder Isak Gifting liet vandaag zien dat hij de beste was met twee reekszeges.

In de eerste reeks kwam Gifting goed uit de startblokken en nam na drie ronden de koppositie in handen om deze niet meer af te geven. Liam Everts schoot als tiende de eerste bocht in en werkte zich naar voren om als vijfde te eindigen onder de zwart/wit geblokte vlag. De winnaar van gisteren Ken Bengtson finishte als zesde in het spoor van de Belg.

De tweede reeks was de kopstart voor Albin Gerhardsson maar die kon daar maar één ronde van genieten want toen kwam Gifting weer aanstormen. Isak Gifting reed dan foutloos naar de winst en pakte zo ook de dagzege. Voor Liam Everts was het ongeveer een gelijkaardig scenario uit de eerste reeks alhoewel hij nu als zevende weg kwam van het hek. Hij kon enkele plaatsen goedmaken en finishte opnieuw als vijfde wat hem een zesde plaats opleverde in de eindstand.

In de MX1 klasse was het Anton Gole die net als gisteren beide reeksen won voor Emil Berggren en Alvin Östlund.

Resultaat MX2

Resultaat MX1