X

Een update over de toekomst van Antonio Cairoli

Vorig jaar maakte “radio paddock” gewag van het feit dat 2021 het laatste MXGP-seizoen van Antonio Cairoli zou worden. De Siciliaan zal dit jaar een beslissing nemen nadat hij zijn snelheid en potentieel in de komende campagne heeft geëvalueerd.

Cairoli won drie Grands Prix in 2020 en bracht zo zijn totaal op 92 stuks. Dat is de op één na hoogste score in de geschiedenis van de sport. Hij verloor de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap tijdens de laatste ronde in Arco di Trento. Zijn prestaties in zijn twaalfde seizoen in de MXGP en zijn zeventiende in de GP’s algemeen werden geleverd ondanks een geblesseerde linkerknie.

Na een gedeeltelijk corrigerende operatie in december van 2020 wil de Siciliaan nu bepalen hoe het gewricht weerstand biedt en hoe zijn concurrentiepositie is ten opzichte van de rest van het MXGP-veld, voordat hij beslist of hij in 2022 nog verder doet.”Ik wil zien of ik me nog kan verbeteren, maar ik weet dat het niveau van de prestaties waarschijnlijk niet meer omhoog zal gaan,” gaf hij toe. “Veel hangt af van mijn conditie en de knie. Daarom weet ik op dit moment niet waar ik sta [met snelheid en gevoel] omdat ik nog steeds niet echt kan pushen door die blessure die me achtervolgt.Vorig jaar was erg moeilijk voor me, maar ik denk dat als mijn knie voor 2021 wat beter in vorm kan zijn, dat ik dan in staat moet zijn om voor het kampioenschap te strijden,” voegde hij eraan toe. “Dat is mijn doel en dan hangt het volgende seizoen af van hoe ik me voel.

Cairoli verlengde afgelopen zomer zijn contract bij Red Bull KTM De Carli team. Hij rijdt al sinds 2004 met Claudio De Carli en zijn set-up, maar de equipe zette een nieuwe stap in de richting van een ‘post Cairoli-tijdperk’ met de handtekening van het veelbelovende Italiaanse talent Mattia Guadagnini, die dit jaar zijn MX2-debuut maakt.

Tekst: Adam Wheeler

Foto: archief