X

Kay De Wolf: “Wel de snelheid, nog niet de punten”

De GP van Rusland was een mijlpaal voor de 16-jarige Kay De Wolf. De Rockstar Energy Husqvarna rijder maakte er immers zijn langverwachte WK debuut. Hoewel het eindresultaat (16de) beter had gekund, liet ‘The Red Hurricane” wel degelijk zien dat hij thuishoort in de MX2.

Voor teamgenoot Jed Beaton werd Orlyonok een tegenvaller. De Australiër moest genoegen nemen met een 7de plaats. Hij eindigde respectievelijk 7de en 11de in de manches. Tot overmaat van ramp kwam hij in de tweede reeks spectaculair ten val nadat Isak Gifting de controle verloor op de finish-sprong.

In de tijdstraining zat Beaton er wel goed bij. Hij kwalificeerde als derde op 0,6 seconde van de pole. De Wolf zette de 15de tijd neer.

Jed Beaton: “Geen goede manier om het seizoen te beginnen. Mijn starts waren niet wat ze moesten zijn, maar we gaan hier zeker aan werken en we kijken uit naar de volgende ronde.  Het kan hierna alleen maar beter gaan!”

Kay de Wolf: “Ik had ‘s ochtends moeite met de baan, toch wist ik nog een (snelle) ronde neer te zetten. Ik had nog wel een goede start in die eerste manche, maar verloor al vroeg wat plekken. Uiteindelijk kwam ik nog als tiende aan. Mijn start in de tweede manche was slecht, maar het rijden was echt goed. Ik ging zo naar P6, maar dat duurde niet lang door mijn crash. Ik eindigde als 21ste in die tweede manche, maar we zitten op het goede spoor.”


Rasmus Jorgensen (Teammanager): “Niet de manier waarop we het seizoen hadden gehoopt te beginnen, maar de snelheid is er en er zijn nog genoeg wedstrijden in het verschiet. Een paar slechte starts en pech, maar aan het eind van de dag moeten we er staan bij de start en dat was niet het geval. We zullen over twee weken in Matterley Basin terug vechten.”

Foto’s: JP Acevedo