X

Dean Gregoire wint weer de MX Master Kids

Voor de derde keer heeft Dean Gregoire gezegevierd tijdens de MX Masterkids. Ondanks problemen met zijn knie wist de 10-jarige crosser de Class E te winnen, 85cc rijders tussen de 9 en 12 jaar. Eerder wist de Brabander al twee keer de overall zege voor zich op te eisen. Met deze derde zege vestigt de Alpinestars-geklede crosser zich tussen grote namen; Christophe Pourcel, Ken Roczen en Jeffrey Herlings wisten dit evenement ook meerdere malen op hun naam te schrijven. Daarbij won Team Holland ook het landenklassement in het Noord-Franse Rozoy-sur Serre.

De afgelopen weken werd er weinig met de motor getraind maar des te meer in de sportzaal. Bij TopSupport werd de KTM-rijder intensief begeleidt om de knieproblemen te verminderen. Dit verliep bijzonder goed en daarom werd op het laatste moment besloten toch naar Frankrijk te reizen. Met succes want de scholier pakte de overwinning. De Team Youth Pro MX-rijder won de kwalificatie wedstrijden en werd in de laatste krachtmeting tweede. In die finale maakte de scholier heel veel indruk. De start was goed maar in de eerste ronde ging het een beetje mis. Op een glad stukje maakte Dean een pirouette waardoor hij terug viel naar de 15e plaats. Vervolgens werkte hij zich beheerst naar voren en werd hij opgemerkt door de omroeper. Deze kreeg het 5.000 koppige publiek op de hand en die volgde Dean over het gehele circuit. In de slotfase wordt het nog spannend want de tweede plaats is nodig om de totaalzege te pakken. De tweede man geeft alles maar in de laatste bocht doet Dean het onmogelijk. Hij kiest een bijzondere lijn waardoor hij de tweede plaats overneemt! Daarmee scoorde hij de meeste punten en hij op het podium gehuldigd. Daarnaast was viervoudig wereldkampioen Herlings aanwezig en hij feliciteerde Team Holland met hun overwinning.

FIM Junior World Championship:
Er is nog meer goed nieuws te melden want Dean is door de KNMV opgenomen in Team NL voor het FIM Junior World Championship. Samen met Dex van den Broek gaat Dean op 31 juli en 1 augustus op jacht naar de wereldtitel in Griekenland.

KNMV ONK Axel:
Afgelopen zondag werd er ook een KNMV ONK wedstrijd verreden. Deze vond plaats op het circuit van RES Axel. Harry Dale won de eerste manche maar kende een probleem tijdens de tweede manche. De Brit werd achtste maar in het dagklassement werd de KTM-rijder toch tweede. Daarbij blijft hij de leider in de tussenstand. Chento van Zoest wist zich de eerste manche op het podium te rijden met een keurige derde plaats. In de tussenstand bezet de Limburger nu de zesde plaats.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #YouthProMX