Jacky Martens: “Werken aan tweede reeks Jacobi”

Jacky Martens: “Werken aan tweede reeks Jacobi”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zoon Yentel liet afgelopen zondag ‘n dubbele reekszege in de VLM wedstrijd van Pulderbos optekenen. Tijdens de thuiswedstrijd van JM Honda Racing in Lommel maakt Michele Cervellin dit weekend zijn langverwachte wederoptreden en teammanager Jacky Martens ziet ook een stijgende lijn voor zijn kopman Henry Jacobi.

Grillig is wel het minste wat je kan zeggen van Jacobi’s prestaties tijdens de eerste vijf GP’s. Valpartijen in Rusland en Engeland zorgden voor een valse start. In Maggiora forceerde de voormalige jeugdwereldkampioen echter de doorbraak. Hij werd er knap vijfde.


“Wat Henri liet zien in Italië was echt grote klasse,” legt Martens uit. “Hij had er tweede keer een goede start, zoals al vaker dit seizoen en wist lang stand te houden in de top-3. Dat hij zelfs druk kwam zetten bij Jeffrey Herlings geeft toch aan wat Jacobi in zijn mars heeft in de MXGP.”

Die vijfde plek van de 24-jarige Duitser was de sterkste MXGP reeks uit zijn carrière. Overigens werkte Jacobi pas vorig jaar zijn eerste seizoen in de koningsklasse af. In 2020 kwam hij uit voor het Italiaanse SM Action MC Migliori op Yamaha.  Voorlopig staat hij nu 15de in de WK stand.


Jacky Martens: “In Loket reed Henry naar een top tien reeks waar we heel tevreden over zijn. Als je het niveau momenteel ziet in de MXGP klasse dan is een tiende plaats gewoon heel goed. In de tweede manche ging het rijden minder lekker maar toch zette hij opnieuw door en sprokkelde punten. De komende weken gaan we werken aan de tweede manche om te zorgen dat we hierin sterker worden.’’

LEES MEER  15 jaar na Stefan Everts' laatste MXGP race, maakt Liam Everts WK MX2 debuut!

Zoals steeds wordt Lommel een erg belangrijke afspraak voor het team van de ex-wereldkampioen. JM Honda Racing zal zijn gasten voor de gelegenheid ontvangen in de prachtige werkplaats die uitkijkt op de achterkant van het Stedelijk Motorcross Centrum. Verwachtingen voor de tweede rijder, Michele Cervellin, zijn er niet.

“Ik heb sinds november vorig jaar veel miseries gehad met mijn rechterpols. Ik heb het licht op groen om weer te rijden. Helemaal 100% is de pols nog niet helemaal maar het zal me al goed doen om toch de adrenaline van de competitie weer te proeven,” liet Cervellin op Instagram weten.

Foto’s: Gino Maes, shotbyBavo

Uw reacties

Ook te lezen