X

Kay De Wolf: “Positieve, leerzame dag”

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 trok in optima forma naar Loket voor de vijfde ronde van het MX2 wereldkampioenschap. Zowel de ervaren Jed Beaton als rookie Kay De Wolf stonden immers op het podium vorig weekend in Oss.  Ook in Loket voelden de MX2 Husqvarna’s zich thuis op de harde baan.

Met een 5de en 7de tijd in de kwalificatie lieten Beaton en De Wolf zien dat er potentieel was. In de eerste race startt Beaton ook sterk. Na de eerste rond hing hij derde en die plaats zou hij niet meer afstaan. Meer zelfs, hij kwam slechts vier seconden na winnaar Guadagnini over de finish. Een slechte start speelde de Australiër parten in reeks twee. Toch kon hij op de harde baan nog terug vechten naar P8. Zo eindigde Jed 4de in de eindstand.


Jed Beaton:
“Het was een dag met gemengde gevoelens wat betreft de resultaten. In de eerste manche ging ik vrij goed van start; ik had het gevoel dat ik in de flow zat. In de tweede manche had ik echter een slechte start en had ik het moeilijk. Maar om vierde algemeen te finishen is niet slecht, dan meen ik de mindere tweede race maar voor lief. In de eerste manche kon ik veel snelle inhaalmanoeuvres maken en schoof al vroeg op naar de derde plaats. Jammer genoeg kon ik minder vlot passeren in de tweede manche. De baan was een beetje glad na de regen, dus was het moeilijk om te pushen, en het was gewoon één groot gevecht in de top-10. Het was frustrerend om te proberen defensief te rijden, maar over het algemeen is die vierde plaats best goed en ik ga hier gezond weg op naar de volgende race.”

Teamgenoot Kay De Wolf kwam al vroeg in de eerste manche de top vijf binnen en reed een groot deel van de wedstrijd op een comfortabele vijfde plaats. Na een gevecht aan het einde van de race met WK leider Maxime Renaux kwam hij als zesde over de finish. Net als Beaton kampte ‘the Red Hurricane’ met een matige start in de tweede reeks. De Wolf toonde echter veerkracht en kwam in de herneming als negende over de finish, waarmee hij achtste algemeen werd.


In de tussenstand van het MX2 wereldkampioenschap staan Jed Beaton en Kay De Wolf respectievelijk 6de en 10de.

Kay De Wolf: “Ik heb vandaag echt genoten van mijn wedstrijd. Mijn resultaten waren niet zo goed als vorig weekend, maar op een harde baan zoals we die vandaag hadden, vind ik dat niet erg. Mijn start in de eerste manche was super. Ik pakte bijna de holeshot, maar maakte daarna een paar foutjes en viel een beetje terug. Maar in het midden van de race had ik een goed tempo. Ik bleef vijfde tot in de laatste ronde, toen ik werd opgehouden achter een achterblijver en Maxime Renaux passeerde me. Dat was jammer, maar weer een les geleerd! In de tweede race had ik een beetje last van wielspin bij de start waardoor ik van de 15de plaats moest terug komen. Ik maakte nog een grote fout, wist me te herstellen en eindigde nog negende. Weer twee top tien finishes en het was in ieder geval een geweldig leerzame dag. Nu gaat de focus naar Lommel.”

Foto’s: JP Acevedo