X

Sam Veldman/Sem Leferink winnen direct bij hun debuut de NK Zijspannen Oldebroek!

Sam Veldman/Sem Leferink hebben in Oldebroek voor een stunt gezorgd door direct bij hun debuut in een landelijke wedstrijd de volle winst te pakken in de NK-klasse! In beide heats pakte zij de volle punten voor Bens/Van Leuken die tweede werden en Van Vaerenberg/Wesselink die derde zouden worden in de daguitslag.

De NK categorie was in Oldebroek opgedeeld in een A en B-groep gezien het grote aantal inschrijvingen. De snelste tien zijspannen uit de tijdtraining zouden worden toegevoegd aan de ONK Sidecar Masters wedstrijd en hierin appart worden geklasseerd.

Veldman/Leferink werden in de eerste heat twaalfde en werden in de drukkend warme tweede heat negende. Dit was genoeg voor de volle winst in de NK-klasse. Directe concurrenten Bens/Van Leuken kwamen telkens net twee plekken na Veldman/Leferink binnen en werden dus veertiende in de eerste heat en elfde in de tweede heat. Hiermee pakte men de tweede plek in de daguitslag bij de NK Zijspannen. De Belg Kevin van Vaerenberg wist met zijn Nederlandse bakkenist Niels Wesselink vijftiende en dertiende te worden en werden hiermee derde in de daguitslag bij de NK-Zijspannen.

Daguitslag NK-Zijspan (groep A) Oldebroek

tekst Emil Bilars