X

TeamNL voor het WK Jeugd in Griekenland

De KNMV maakt haar selectie voor het FIM WK Junior Motocross bekend. Wegens de coronapandemie gaat dat dit jaar anders dan in andere jaren. Want omdat er vorig jaar geen EK-wedstrijden in de klassen 65cc en 85cc georganiseerd konden worden, was het niet mogelijk om hier criteria op los te laten waarmee een selectie voor het WK gemaakt kon worden. Daarom is er voor gekozen om voor de 65, 85 én 125cc klassen een speciaal evenement te organiseren op het circuit van Lelystad.

Op dit circuit kon er via WK set-up worden getraind en werden wedstrijden verreden. De resultaten van dit evenement werden opgeteld bij de resultaten die de rijders in de ONK-wedstrijden in Delfzijl konden behalen. Wat betreft de 125cc-klasse is er eveneens gekeken naar de wedstrijd in het Engelse Matterley Basin waarbij de twee wedstrijden als criteria geteld zijn. Op deze manier zijn we volgens ons op een correcte manier op de beste selectie uitgekomen voor het WK in Griekenland.

Voor het WK jeugd in Griekenland zijn de volgende deelnemers geselecteerd:
Klasse 65cc:
Dean Gregoire
Dex van den Broek
Reserve: Jenairo Beerens

Klasse 85cc:
Mick Kennedy
Lotte van Drunen
Reserve: Gyan Doensen

Klasse 125cc:
Kay Karssemakers
Ivano van Erp
Reserve: Cas Valk, Scott Smulders

Het FIM Junior Motocross World Championship wordt op 31 juli en 1 augustus georganiseerd op het circuit van Megalopolis in Griekenland.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: KNMV
Foto: #NiekFotografie