X

Deelnemerslijst GP Sidecars Jinin bekend!

Aanstaand weekend wordt eindelijk het Grand Prix seizoen 2021 bij de zijspannen op gang geschoten. In Jinin, in het Zuid-Westen van Tsjechië, vind de eerste Grand Prix plaats. Zojuist is de deelnemerslijst van deze eerste GP bekend gemaakt.

Er staan 29 zijspannen op de lijst en dat is iets magerder dan we gewend waren van voor de wereldwijde covid-19 pandemie. Die pandemie is indirect dan ook een oorzaak van de magere lijst. Een andere oorzaak kan worden gezocht in blessures die normaliter vaste WK-deelnemers her en der reeds hebben opgelopen. Zo kan bijvoorbeeld de Britse crack Brett Wilkinson niet deelnemen door een lang slepende schouderblessure.

Er staan traditioneel altijd veel Nederlanders op de lijst en ook nu zijn de lage landen weer hofleverancier. 12 Nederlandse zijspannen zullen de strijd om het WK aangaan waarbij de zijspannen van Bax/Musset, Hermans/Janssens en Veldman/Cermak als serieuze kandidaten gezien mogen worden voor de titel.

België brengt drie zijspannen naar Jinin waarbij Vanluchene/Bax als kanshebber op de titel alvast in bloedvorm zijn en reeds zeges in het Franse, Nederlandse én Belgische kampioenschap hebben gepakt.

Andere kanshebbers voor topposities zijn de Est/Finse combinatie van Varik/Kunnas, de Britten Brown/Millard en de Zwitsers Heinzer/Betschart. Maar ook niet eerder hier genoemde zijspannen uit de Benelux maken kans op een goede klassering. Van Werven/Van den Boogaart, Willemsen/Rietman en Sanders/Badaire zijn namen die vaker vooraan te vinden zijn in de zijspancross.

De eerste GP heat vind al plaats op zaterdagmiddag en op zondag volgen heat 2 én 3. Uiteraard houdt MXmag u op de hoogte van het zijspan GP spektakel in Tsjechië.

Mocht u zelf live de beste zijspannen van de wereld willen aanschouwen in Jinin, een ruime 800 kilometer rijden vanaf de Nederlandse en Belgische grens, dan bent u daar welkom. De goedkoopste optie om te overnachten  mét een weekendkaart voor de GP is 40 euro. Alle info hierover en reserveringen vind u op fimsidecarcross.com.

 

Deelnemerslijst GP Zijspannen Jinin;

FIM Sidecar Motocross World Championship – Entry list – Jinin (CZE), 22 August

 

tekst Emil Bilars / kopfoto Orangehat.nl