X

Dunlop steunt ISDE amateurs met Geomax Challenge

De 95ste editie van de FIM International Six Days of Enduro (ISDE) staat op het punt te beginnen. Tussen 30 augustus en 4 september gaan professionals en amateurs de strijd aan in zes dagen enduro op het hoogste niveau. Dit jaar vinden de “Six Days” plaats in de regio Lombardije-Piëmonte in Noord-Italië.

Dit seizoen maakt Dunlop zijn entree als officieel sponsor van het evenement. Hierbij hoort ook de gloednieuwe Dunlop Geomax Challenge. Deze uitdaging is in het leven geroepen om club- en amateurrijders te ondersteunen, zodat zij kunnen profiteren van de prestaties van Dunlop Geomax EN91-banden.


De Dunlop Geomax Challenge staat open voor elke deelnemer die op de EN91-banden rijdt en biedt verschillende voordelen, waaronder exclusieve prijzen voor de beste vijf rijders. Ongeveer 30 rijders hebben zich ingeschreven om dit jaar mee te dingen naar de Dunlop award.
In de vorige editie van de ISDE koos het winnende Amerikaanse team voor de Dunlop Geomax EN91-banden en bewees daarmee zijn veelzijdige prestaties in verschillende omstandigheden. De kampioenen van 2019 -met o.m. Ryan Sipes en Taylor Robert- wonnen met een voorsprong van meer dan twee minuten. Dit jaar zal het Amerikaanse team hun titel verdedigen en opnieuw kiezen voor Dunlop Geomax EN91.

Die Dunlop Geomax EN91 is zondermeer een innovatieve toevoeging aan het uitgebreide Dunlop assortiment. De band is ontwikkeld met een nieuwe rubbersamenstelling die is gericht op optimale grip in offroad omstandigheden. Het slimme patroon met zeshoekige blokken zorgt ook voor een wendbaarder weggedrag waardoor de rijder minder vermoeid raakt. Dit is vooral belangrijk tijdens de lange ISDE-etappes.

Luca Davide Andreoni, Marketingmanager van Dunlop Motorcycle Europe: “We zijn erg blij met de introductie van de nieuwe Dunlop Geomax Challenge, na Dunlops officiële sponsorschap van het ISDE-evenement. Hiermee kunnen we rijders van verschillende niveaus de prestaties van Dunlop Geomax EN91-banden laten ervaren en zorgen voor een hoog wedstrijdniveau. We zijn er trots op dat we de inzet van de club- en amateurrijders kunnen erkennen met de Challenge awards.”

Foto’s: Dunlop