X

Nederlander Albert Pos overleden tijdens ISDE

Met grote spijt kan de FIM de tragische dood van Albert Pos – rijder #807 – uit Nederland bevestigen. Hij nam deel aan de tweede dag van de 2023 FIM International Six Day’s Enduro (ISDE) in San Juan – Argentinië.

Albert was lid van het Selling/Blömer/Pos Club Team en nam deel in de categorie Club Team Award. Albert werd verzorgd door leden van het medische team van het evenement, maar ondanks hun tussenkomst konden ze niet voorkomen dat hij later overleed. De FIM, de CAMOD (Confederacion Argentina de Motociclismo Deportivo) en de lokale organisator sluiten zich aan bij de condoleances van de hele motorgemeenschap aan zijn familie, vrienden en de KNMV (Nederlandse Motorrijders Federatie) in deze uiterst droevige en moeilijke tijd.

Eergisteren werd hij al vroeg in de race bevangen door de enorme hitte (het was er 40 graden) maar kon een dag later de race hervatten. De doodsoorzaak werd niet bekend gemaakt door de FIM. Vandaag werd bij de start van de ISDE een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Albert.