X

ISDE: Italië én Josep Garcia houden woord

Voor thuisland Italië staat de overwinning in de World Trophy uiteraard voorop. De Italianen -met Andrea Verona en Matteo Pavoni voorop, waren vandaag ook collectief weer op de afspraak. Voor de ‘scratch’ stond er weerom geen maat op Josep Garcia. De Spanjaard breidde zijn voorspong dan ook flink uit. 

Van de zes proeven op de tweede dag van de ISDE schreef Garcia er maar liefst vier op zijn naam. Pavoni snoept de tweede crosstest af en Verona de derde endurotest van de dag.


Kort genoteerd:

  • Voor de eindzege zitten de Italianen wel degelijk op rozen. In de World Trophy gaan ze dag 3 in met een voorsprong van 1:22.18 op Spanje (Josep Garcia/Jaume Betriu/Marc Sans/Cristobal Guerrero).
  • Voor Team USA, de regerende kampioenen, blijft het aanharken. Taylor Robert die 6de staat in de scratch komt dan wel op dreef maar zijn teamgenoten laten het voorlopig afweten. Dit betekent dat ook Team Frankrijk, momenteel vierde na de VS, kans blijft houden op een eindpodium.
  • Van de bekende motorcrossers is Davide Guarneri (Fantic) de beste. Guarneri staat na dag twee als 9de genoteerd in de World Trophy scratch. Ook in de Junior Trophy leidt Team Italia de dans. Naast de ijzersterke Pavoni die derde staat in de algemene scratch blijft ook Lorenzo Macoritto sterk presteren.
  • Bij de vrouwen verlossen de Amerikanen wél de verwachting in. Brandy Richards steekt er met kop en schouders bovenuit. De Red Bull KTM pilote heeft in de scratch een voorsprong van 1 min 48 en Team VS ligt momenteel 5 min 47 seconden voor op het Britse team van wereldkampioene Jane Daniels.

Tekst: Tom Jacobs
Foto’s: Dina Damiaens