X

Jarno Errens: van motorcrosser tot MMA vechter

De Limburger Jarno Errens was in een vorig leven een beloftevol motorcrosser. Om gekke sprongen zat de Heerlenaar nooit verlegen. Nu maakt hij die niet meer als freerider maar bijvoorbeeld na een overwinning want zijn loopbaan als gevechtssporter gaat als ‘n speer!

Extreme dingen leken Jarno ‘the Jarre’ Errens altijd goed af te gaan. Hij komt uit een familie van vechtsporters, begon als judoka maar ging daarna crossen. Dat deed Errens zeker niet onaardig. We herinneren ons een o.a. een zege in de Indoor Super Cross van Pesse, een tweede plaats in de 125cc SMX race in Zolder en zijn uitstapjes in de FMX met the Sickrider Society van Wiliam Van den Putte.

Toen Jarno was uitgekeken op motorcross vond hij een nieuwe uitdaging in het kooivechten en kickboksen. De 26-jarige MTK global vechter maakte daarin op korte tijd flink progressie. Dankzij een 11-2-0 palmares zien kenners zien in hem dan ook één van de grootste MMA talenten van Nederland.

De meeste van zijn prof kampen vonden weliswaar plaats in het buitenland toch wint hij ook aan populariteit in eigen land. Op 4 september heeft Errens een cruciaal gevecht in Abu Dhabi tegen de Kazach Alu Kabdulla tijdens UAE Warriors op de planning staan. Zijn einddoel is echter de Amerikaanse UFC, de MXGP van de mixed martial arts zeg maar.

Wil je volgen hoe het de Team Thriving atleet vergaat in zijn nieuwe sport? Klik dan hier. Veel succes Jarno!

Voor de liefhebbers is er hier nog het recente interview van Vechtsport Info met Jarno:

Tekst: redactie
Foto:
Louie Wouters (MX), UFC MMA