X

Motorsport Vlaanderen eert Dirk Geukens

Vorige zomer, 22 juli om precies te zijn, verloor de Belgische motorsport voortijdig één van haar helden. Dirk Geukens was amper 57 toen hij om het leven kwam door hartfalen. Op ‘zijn Keiheuvel’ wordt de Balenaar morgen herdacht door de topsportwerking van Motorsport Vlaanderen.

Als generatiegenoot van o.m. Eric Geboers, Georges Jobé en Jacky Martens stond Dirk vaak in de schaduw. Hij haalde als privé-rijder echter twee keer de top-3 in het WK 500cc, won twee GP’s en werd o.m. Belgisch kampioen. Ook na zijn afscheid als GP rijder nam de KMC Mol clubpiloot nog jarenlang deel aan de motorcross op de Keiheuvel.

Geukens stond zelf drie keer op het podium in de Trofee Sylvain Geboers. Morgen zal hij spreekwoordelijk op het hoogste schavot staan op ‘de Kei’. Op de stand van Topsport Vlaanderen Motorsport zal een spandoek ter ere van Dirk Geukens hangen. Het wordt ook uitkijken naar de “nummer 3 sticker” op het nummerbord van verschillende rijders. Na zijn actieve carrière bleef Dirk nauw betrokken bij de begeleiding van aanstormend talent via Motorsport Future en later Motorsport Vlaanderen. Zo was Geukens een belangrijke mentor voor streekgenoot Jago Geerts.

Foto: Archief