X

Rick Elzinga timmert aan de weg met trainer Max Nagl

Na twee EMX250 podiums en ‘n eindzege in Oss  heeft Rick Elzinga zich al goed laten zien in 2021. De 19-jarige crosser staat momenteel derde in de tussenstand na Nicholas Lapucci en Kevin Horgmo. Sinds dit jaar werkt de crosser uit Zenderen samen met coach Max Nagl.

Ex-MX of Nations winnaar Nagl, 34 ondertussen, legt zich naast zijn eigen activiteiten als rijder al even toe op het begeleiden van jongere rijders.

Door de lange ervaring van de Duitser en zijn locatie in Lommel past die combinatie prima voor Elzinga. Naast de TBS Conversions KTM rijder heeft Nagl ook de jonge Zwitser Kevin Brumann onder zijn hoede.

Elzinga ging flink aan de bak met het trainingsprogramma van de snelle Duitser. Die inspanningen werden de voorbije maanden vertaald in resultaten.

“Toen ik aan het seizoen begon, verwachtte ik eigenlijk niets,” zei Rick aan Gatedrop.com. “Ik ben gewoon blijven pushen en pushen en we zijn ook blijven werken aan de motor. Mijn training met Max Nagl was zeker ook stukje van de puzzel, de focus op mijn starts was een ander (stukje). Dat ik won in Oss was wel een hele verrassing.


Het begin van het seizoen was moeilijk omdat ik ziek was. Maar net voor dat ik ziek werd, had ik een klik gemaakt. Want het rijden ging net heel lekker… Op je beste niveau rijden tijdens een wedstrijd als het er op aan komt, geeft veel voldoening. Maar ik weet dat ik nog niet op mijn beste niveau zit. Ik ga nog steeds naar school en ik ben geen voltijdse professional. Door de ziekte die ik had, zit ik op 80% van mijn kunnen. Na 18 minuten word ik daardoor moe, maar ik werk hard om sterker te worden.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto’s: Niek Fotografie, Gino Maes