X

VLM Rijkevorsel: Van Geldorp voert toptrio aan

Geen gigantisch Inters startveld aan de Bolksedijk vandaag maar aan kwaliteit was zeker geen gebrek. Kevin Van Geldorp (introfoto) was er met een 1-3 score de regelmatigste bij de Inters 500cc, voor Jilani Cambré (3-2) en VLM kampioen Jens Ven Meer (5-1).

Zoals bekend is er dit jaar geen VLM kampioenschap maar dat maakt de strijd niet voor dagwinst niet minder interessant! Snelstarter Cambré doet zijn reputatie eer aan in de opener. De WMX Shop Yamaha rijder neemt de bende op sleeptouw en krijgt van Geldorp en Jordi van Mieghem achter zich aan. Van Geldorp gaat vlot mee en enkele ronden later gaat Kevin over leider Cambré. Ook Van Mieghem schuift een plaatsje op maar de drie tenoren zijn elkaar waard. Cambré herstelt immers na een dipje en de drie komen op een zakdoek over de meet. Van Meer die Cambré naar P4 verwijst, kan slechts kort genieten van zijn top-3 stelling. Door een val moet hij immers weer in de achtervolging.

Winnaar Van Geldorp heeft aan de meet uiteindelijk 1,8 seconden voorsprong op  Van Mieghem, Cambré volgt op 3,4 seconden. De sympathieke Russische gastrijder Artem Guryev houdt Van Meer net af voor P4.

Na een sterke sterke start trekt Brent Aerden de lijn door en wordt zo knap zesde en eerste MX2 rijder. Kristof Scheynen was buiten de top-10 weg maar wordt toch nog netjes achtste en eindigt tweede in de MX2 voor de Italiaanse gelegenheidsrijder Giacomo Bosi (ex-Ghidinelli Yamaha).

Eindelijk Jens Van Meer!

BeTeMo kopman Jens Van Meer (foto boven) had de voorbije weken het geluk niet altijd aan zijn zijde. Vandaag zat het ‘m ook in de tijdstraining niet mee met een technisch euvel. Gelukkig voor Van Meer raakte het schakelprobleem op tijd van de baan en in de herneming kan ‘JVM’ laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Samen met kopstarter Cambré maakt Van Meer er een mooie strijd van. Als Jilani half koers Jens langszij moet laten, probeert hij tegen te prikken maar Van Meer is net iets frisser en regelmatiger. Aan de meet bedraagt het verschil 7 seconden terwijl Van Geldorp volgt op 12 seconden. De sterke man achter Pro MX-Stage werkt een constante reeks af en ziet zijn regelmaat beloond met de eindzege. Voor Jordi Van Mieghem, één van de smaakmakers in reeks één, werd de tweede manche een beproeving. De start zat ‘m niet mee en tot overmaat van ramp doet de motor niet echt wat hij wil. Zo komt hij als vijfde binnen, ruim achter Guryev maar wel voor broer Arno die genoegen moet nemen met een 6de plek na een mooie start. “Kapotte achtervering pfff, terwijm ik lang derde hing. Er had zeker meer ingezeten,” aldus Arno achteraf.


In de MX2 is het nu de beurt aan Kristof Scheynen (foto boven). Die schudt een knappe inhaalrace uit zijn mouw en haalt het net voor Brent Aerden. Jammer voor Aerden die zelf sterk was teruggekomen maar al vroeg in de race ten val was gekomen. Eindzege dus voor Scheynen, Aerden en Bosi completeren het 250cc podium.

Alle resultaten van Rijkevorsel hier 

Inters Open Race 1
1. Kevin Van Geldorp, 2. Jordi Van Mieghem, 3. Jilani Cambré, 4. Artem Guryev, 5. Jens Van Meer, 6. Brent Aerden, 7. Kenny Janssens, 8. Kristof Scheynen, 9. Guacomo Bosi, 10. Arno Van Mieghem, 11. Kevin Schellens, 12. Sven Wouters, 13. Davey van Nieuwenhuyzen, 14. Marnick Lagrou, 15. Rob Konings, 16. Steven De Beuckelaer, 17. Gunther Truyens, 18. Robbe Daniëls, 19. Giel Gille, 20. Bart Janssens

Inters Open Race 2
1. Jens Van Meer, 2. Jilani Cambré, 3. Kevin Van Geldorp, 4. Artem Guryev, 5. Jordi Van Mieghem, 6. Arno Van Mieghem, 7. Kenny Janssens, 8. Kristof Scheynen, 9. Brent Aerden, 10. Giacomo Bosi, 11. Bart Janssens, 12. Kevin Schellens, 13. Sven Wouters, 14. Gunther Truyens, 15. Giel Gille, 16. Marnick Lagrou, 17. Robbe Daniëls, 18. Rob Konings, 19. Rob van de Veerdonk, 20. Davey Van Dun


Eindstand Inters 500cc
1. Kevin Van Geldorp 45, 2. Jilani Cambré 42, 3. Jens Van Meer 41, 4. Jordi Van Mieghem 38, 5. Artem Guryev 36, 6. Kenny Janssens 29, 7. Arno Van Mieghem 29, 8. Sven Wouters 26, 9. Gunther Truyens 23, 10. Steve De Beuckelaer 22,

Eindstand Inters 250cc
1. Kristof Scheynen 47, 2. Brent Aerden 47, 3. Guacomo Bosi 40, 4. Kevin Schellens 34, 5. Bart Janssens 29, 6. Marnick Lagrou 29, 7. Giel Gille 27, 8. Robbe Daniëls 26, 9. Rob Konings 26, 10

Tekst: Redactie
Foto:
 Rendel Baetens photography