X

Antonio Cairoli geëerd met Lifetime award

Net zoals Stefan Everts heeft ook Tony Cairoli een lifetime award in de vorm van ‘eeuwig carrièrenummer’ ontvangen. Tijdens een korte ceremonie betuigden FIM president Jorge Viegas en Infront Moto Racing President Giuseppe Luongo hun respect voor de prestaties van de negenvoudige wereldkampioen.

Vanaf nu zal het nummer 222 niet meer gebruikt worden door iemand anders in het FIM Motocross Wereldkampioenschap. De naam Cairoli zal dus voor altijd verbonden blijven met het nummer 222.

Tijdens zijn  18-jarige racecarrière heeft Cairoli negen wereldtitels, 177 podiumplaatsen en 93 GP zeges behaald en hij blijft ook dit jaar kandidaat-wereldkampioen in de MXGP.

Infront Moto Racing President Giuseppe Luongo: “Antonio heeft mee de geschiedenis van de MXGP geschreven. Niet alleen met zijn vele titels, maar ook met zijn gedrag, met zijn respect en met zijn eerlijkheid. Hij is een voorbeeld voor alle jongeren.  We zullen Antonio missen op de racebaan, maar hopelijk zullen we hem niet missen in onze wereld waar hij zijn ervaring en kennis zal blijven aanbieden aan de volgende generaties. Antonio, bedankt voor alles wat je de Motocross hebt geboden en blijft bieden.”

FIM President Jorge Viegas: “Wat kan ik nog meer zeggen. Dit soort kampioenen is waar we voor werken. Als Tony, niet de rijder maar de man, ons gaat verlaten, verliezen we een lid van de familie. Maar Tony zal zeker bij ons blijven. Ik weet niet wat hij gaat doen maar natuurlijk blijft hij bij ons. En ik ben blij dat hij blijft, in ons hart. Dank je voor alles wat je ons gegeven hebt en blijf alsjeblieft zoals je bent, een groot man. Dank je wel”.

Antonio Cairoli: “Iedereen bedankt voor deze mooie persconferentie, ik had het echt niet verwacht! Ik denk dat ik hier in deze paddock veel vrienden heb gemaakt en ik denk dat iedereen me graag mag omdat ik ben wie ik ben zowel op als naast het circuit. Ik wou dat ik langer kon blijven rijden maar mijn lichaam herstelt niet meer zo goed als in het verleden met de opeenvolging van wedstrijden. Ik denk dat het tijd is om iets anders te doen, maar ik blijf natuurlijk in de paddock en ga jongeren helpen om te groeien en dezelfde droom te volgen die ik had toen ik een kind was. Bedankt aan iedereen voor deze geweldige attentie!”

Pit Beirer, KTM Motorsportdirecteur: “We hebben het voorrecht gehad om sinds 2010 deel uit te maken van Tony’s verhaal. We weten hoezeer we hem waarderen als persoon en als een van de beste rijders die de sport heeft gekend. Het is bijzonder dat de rest van de MXGP er net zo over denkt met dit afscheid van zijn nummer. De #222 is van Tony. Hij was de referentie in de MXGP gedurende zijn tijd in het WK, hij tilde de competitie naar een hoge niveau en domineerde lang het kampioenschap. Daarnaast toonde hij ook een passie voor de spor die hem in staat stelde om zo’n lange en geweldige carrière te hebben. Dank aan Infront Motor Racing en aan de FIM voor  dit gebaar. Het gebeurt niet vaak dat een opmerkelijke atleet als Tony voorbij komt.”

Foto’s: MXGP