X

De Lange wint finale, Van Erp de titel

De het circuit van MC De Wielewaal heeft Sem de Lange de laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc gewonnen. De 17-jarige crosser verliest de titel echter aan Ivano van Erp. Daarbij moet wil worden opgemerkt dat De Lange wedstrijden niet in actie kwam door deelname aan de ADAC Junior Cup 125cc. Van Erp kende vandaag problemen tijdens de eerste manche maar aan de derde plaats later op de middag had hij voldoende voor de titel. De Lange wint in Reusel voor Scott Smulders (3-1) en Mirco ten Kate (2-5).

De eerste manche begint Smulders het beste aan de wedstrijd maar Van Erp neemt even de leiding over. Smulders laat dat niet gebeuren en pakt de leiding terug maar gaat even later in de fout. Dat brengt Van Erp terug naar de leiding maar na ruim 15 minuten wedstrijd gaat de Yamaha-rijder in de fout en komt hij niet aan de finish. De Lange wint de eerste manche voor Mirco ten Kate en Smulders die nog terug komt vanaf de veertiende plaats.
In tweede manche begint Ten Kate het beste aan de wedstrijd maar hij gaat in de fout. De Lange en Smulders gaan met elkaar in duel om de leiding. In de tweede helft van de manche lijkt De Lange de dubbel te gaan pakken maar in de laatste ronde is het toch Smulders die de manche wint. De Lange wordt tweede voor Van Erp die daarmee de titel veilig stelt. Danny van den Bosse en Ten Kate maken de top vijf compleet.

KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc: Reusel, NL:
1e manche
1. Sem de Lange NL KTM
2. Mirco ten Kate NL KTM
3. Scott Smulders NL Husqvarna
4. Roan Tolsma NL Husqvarna
5. Scott Verhoeven NL KTM
DNF. Ivano van Erp NL Yamaha

2e manche
1. Scott Smulders NL Husqvarna
2. Sem de Lange NL KTM
3. Ivano van Erp NL Yamaha
4. Danny van den Bosse NL KTM
5. Mirco ten Kate NL KTM

Dagklassement:
1. Sem de Lange NL KTM 1-2
2. Scott Smulders NL Husqvarna 3-1
3. Mirco ten Kate NL KTM 2-3
4. Scott Verhoeven NL KTM 5-7
5. Danny van den Bosse NL KTM 10-4

Eindstand KNMV ONK 125cc:
1. Ivano van Erp NL Yamaha 391
2. Mirco ten Kate NL KTM 331
3. Danny van den Bosse NL KTM 294
4. Scott Verhoeven NL KTM 282
5. Roan Tolsma NL Husqvarna 274

Alle uitslagen zijn de HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NielsOomsMXFoto