X

Haverdil de winnaar en de nieuwe leider

Rick Haverdil heeft de tweede wedstrijd om het ONK Quads Masters gewonnen. De Ecomaxx eindigde in beide manche op de tweede plaats en neemt de leiding over in de tussenstand van het ONK Quads Masters 2021. Zijn teamgenoot Valentino Roks kende een uitstekende dag met een derde en vierde plaats in de manches en mocht op de tweede trede van het podium plaatsnemen. Ricardo Phoelich maakte het podium compleet. Na problemen in de eerste manche en als tiende over de finishlijn te zijn gekomen herstelde Phoelich zich in de tweede manche met de manchezege. Winnaar van de eerste ONK Quads Masters-wedstrijd Joe Maessen wist de eerste manche de manchezege te behalen, maar kreeg in de tweede manche te maken met kettingproblemen en viel uit.

Eerste manche
Het was Ecomaxx-rijder Roks die de kopstart pakte voor Ruben van Lith, Haverdil, Maessen en Gijs Wenting. Haverdil en Maessen gingen al snel voorbij aan van Lith en het was Haverdil die in de tweede ronde de leiding overnam. Ondertussen was het de Belg Jan Vlaeymans die voorbij was gegaan aan Wenting en de vijfde plaats had overgenomen. Maessen ging twee ronden later ook voorbij aan Roks en zette gelijk druk op Haverdil. In de strijd om de koppositie werd Roks gelost en halverwege de manche wist Maessen de leiding over te nemen. Hierna was het verschil snel gemaakt en Maessen pakte de manchezege met een voorsprong van vijftien seconden op Haverdil. Daarachter handhaafde Roks zich knap. Roks wist Van Lith van zich af te houden en kon als derde over de finishlijn komen. In de strijd om de vierde plaats kwam Van Lith in aanraking met Vlaeymans en vloog in een bocht over de wal en buiten de baan. Vlaeymans kwam dan ook als vierde over de meet en de strijd om de vijfde plaats ging nu tussen Wenting, Johan Gommans en Bart Steenbergen met vlak daarachter Richard Ruttenberg. Wenting wist stand te en kwam voor Gommans en Steenbergen over de finish. Echter wat iedereen had kunnen verwachten gebeurde ook na afloop van de manche. Vlaeymans reed met een verkeerd rugnummer en werd drie plaatsen teruggezet. Hierdoor schoven Wenting, Gommans en Steenbergen op in de uitslag van de manche.

Tweede manche
Het was Van Lith die bij de eerste doorkomst de leiding had voor Phoelich, Haverdil, Patrick Kirk (Den) en Roks. Diegene die gemist werd was Joe Maessen die met kettingproblemen al langs de kant stond. De voorste drie pakten snel een voorsprong en het was Phoelich die in de tweede ronde de leiding over nam en een voorsprong pakte. Roks nam even later de vierde plaats over van Kirk die vervolgens ook Vlaeymans en Gommans aan zich voorbij zag gaan. Haverdil lag met zijn derde plaats al op koers voor de dagzege, maar gaf deze nog net even een beetje extra glans door voorbij te gaan aan Van Lith. Phoelich was al fors uitgelopen en won de manche onbedreigd. Haverdil liep weg van Van Lith om als tweede te eindigen. Achter van Lith kreeg Roks nog te maken met Vlaeymans en Gommans, maar hij wist beide nog net achter zich te houden. Gommans ging in de laatste ronde voorbij aan Vlaeymans om als vierde in de manche te finishen.

Uitslag 1ste manche ONK Quads Masters Berghem:
1. Maessen, 2. Haverdil, 3. Roks, 4. Wenting, 5. Gommans, 6. Steenbergen, 7. Vlaeymans (Bel), 8. Ruttenberg, 9. van Lith, 10. Phoelich.

Uitslag 2de manche ONK Quads Masters Berghem:
1. Phoelich, 2. Haverdil, 3. van Lith, 4. Roks, 5. Gommans, 6. Vlaeymans (Bel), 7. Steenbergen, 8. Ruttenberg, 9. Kirk (Den), 10 Aarts.

Dagklassement ONK Quads Masters Berghem:
1. Haverdil 44, 2. Roks 38, 3. Phoelich 36, 4. van Lith 32, 5. Gommans 32, 6. Vlaeymans (Bel) 29, 7. Steenbergen 29, 8. Wenting 28, 9. Ruttenberg 26, 10. Maessen 25.

Tussenstand ONK Quads Masters 2021:
1. Haverdil 84, 2. Maessen 72, 3. Phoelich 70, 4. Wenting 64, 5. Roks 62, 6. Gommans 59, 7. Ruttenberg 58, 8. van Lith 55, 9. Kirk (Den) 46, 10. Steenbergen 42

Door: Maycel de Bruijn
Foto: Maycel de Bruijn