X

ISDE: Titanenstrijd Garcia Vs. Verona

In het landenklassement is er niets veranderd. Team Italia leidt nog steeds voor de Spanjaarden. Voor de scratch heeft Josep Garcia echter zijn handen vol aan de razendsnelle Andre Verona. Verona en Garcia wonnen elk twee tests toch ging de dagzege nipt naar de Red Bull KTM piloot!

De nieuwe proef ‘s morgens was welgekomen want de legendarische stofwolken op de andere proeven beginnen ondertussen astronomische proporties aan te nemen. Het lijkt ons straf als deze bijna zekere zege de Italianen zou ontglippen maar op dag 4 en 5 wachten de rijders wel meer selectieve tests. Foutjes zijn vlug gemaakt en ook technische mankementen zijn nooit uit te sluiten!

Kort genoteerd

  • Dag drie bracht meer van hetzelfde, de dominantie van de Italianen was des te groter! Met Andrea Verona als P2, Matteo Cavallo P4, thomas Oldrati P7 en  Davide Guarneri P9.
  • Opvallende vaststelling de ISDE blijft een wedstrijd apart. De Zweed Mikael Persson (foto boven) was nooit een superster in zijn WK periode maar schreef vandaag toch maar mooi een tweede scratch zege op zijn naam. Persson staat overigens schitterend derde algemeen.
  • Zowel Italië als Spanje zitten gebeiteld op één en twee maar de Amerikanen voelen nu stilaan de hete adem van Zweden in hun nek. Naast Persson kwam ook Albin Elowson, zevende, goed uit de verf.
  • Amper 2,9 seconden! Dat was het verschil tussen Josep Garcia en Andrea Verona op het einde van de dag.
  • Ook in het Junior klassement is er geen kruid gewassen tegen de Italianen. Daar is Team USA tweede op meer dan 3 minuten. De Fransen volgen op 3 minuten. Al zijn ook hier de Zweden nog steeds in de running voor het eindpodium.
  • In de Women’s World Trophy zet een superieure Brandy Richards de wedstrijd zodanig naar haar hand dat de Amerikaanse vrouwen nu bijna 9 minuten voorsprong hebben op Team Great Britain. Wereldkampioene Jane Daniels verkeert dan niet in topvorm, ze is grieperig, maar ze houdt de Britten wel op koers voor zilver. Spanje is nog steeds afgemeten derde.

 


 

Foto: Future7Media, Dario Agrati/FIM