X

ISDE: Verona heeft z’n dagzege beet!

Wie de International Six Days Enduro een kleine beetje eentonig begon te vinden, werd op dag vier op z’n wenken bediend! GasGas fabrieksrijder Andrea Verona doorbrak namelijk de dominantie van Josep Garcia. Ook in het landenklassement blijven de Italianen verder domineren.

Door de beperkte zichtbaarheid -stof remember- werd één van de zes proeven niet de klok verreden. Andrea Verona liet het niet aan zijn hart komen, deze keer rijfde hij de scratch binnen met een bonus van 2,89 seconde op Josep Garcia.

Kort genoteerd

  • In de World Trophy leidt Italië met met 5:01 op Spanje, de VS volgt op meer dan 7 minuten
  • De Zweed Mikael Persson bevestigde zijn status als revelatie. Hij werd weer derde in de scratch na een spannend gevecht met de Italiaan Matteo Cavallo (TM)
  • Dé proef van de dag was die tussen een wijngaard. Meer dan 10 minuten tussen wijnranken rijden, je moét het gezien of liever nog meegemaakt hebben!
  • Hoewel de Zweden naast Person ook kunnen rekenen op een sterke Albin Elowson is de strijd om P4 nog niet (helemaal) gestreden. De Fransen (Théo Espinasse, Hugo Blanjoue, David Abgrall, Antoine Basset)  hebben ‘n achterstand van 45 seconden.
  • In de Junior Trophy was de val van de Amerikaan Austin Walton het nieuws van de dag. Hij blesseerde zijn rechterschouder en verloor veel tijd waardoor de VS nu vierde staan.
  • Bij de vouwen veranderde er niets. Team USA liep nog verder op iedereen uit, Team GB verstevigde daarentegen z’n tweede plaats

Foto: Future7media