X

US Honda teammanager Erik Kehoe gaat op pensioen

Iets meer dan een week nadat Jett Lawrence het 2021 AMA Pro Motocross 250MX kampioenschap op zijn naam schreef, kondigde Erik Kehoe aan dat hij stopt als Manager van Team Honda HRC in de VS.

De Californiër, die sinds 2018 aan het hoofd stond van het team, verlaat de racewereld en gaat zich richten op het privéleven. Kehoe was een door Honda gesteunde professionele racer in de jaren ’80 en ’90. Nadien leidde hij zeven seizoenen lang het Honda of Troy/Yamaha of Troy raceprogramma. Hij was ook al eerder manager van het fabrieksteam van het seizoen 2002 tot 2012. Met Erik Kehoe won Team Honda HRC vijf AMA Pro Motocross National Championships en twee AMA Supercross Championships.

Erik Kehoe: “Deze beslissing om met pensioen te gaan was erg moeilijk, maar tegelijkertijd weet ik dat het tijd is om het rustiger aan te doen,” zei Kehoe. “Ik wil American Honda, en Manager of Sports & Experiential Brandon Wilson in het bijzonder, bedanken dat ze me de kans hebben gegeven om deze laatste keer terug te keren bij het team. Ik wilde Honda echt helpen om een positief momentum te krijgen in de supercross en motorcross, en het afgelopen seizoen heeft het team volgens mij veel successen geboekt. Ik heb echt genoten van mijn tijd hier, maar het is tijd om me te concentreren op een aantal persoonlijke projecten die ik al een tijdje heb uitgesteld.”

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat we niet teleurgesteld zijn dat Erik weggaat,” zei Wilson. “Iedereen die wel eens in de racerij heeft gezeten, weet hoe druk die wereld kan zijn, maar Erik slaagt er altijd in om niet alleen alles georganiseerd en soepel te laten verlopen, maar dat ook te doen met een respectvolle, diplomatieke aanpak die de harmonie binnen het team in stand houdt. Hoewel ik het jammer vind hem te zien gaan, ben ik blij voor hem dat hij kan genieten van deze volgende fase in zijn leven. Namens het team en iedereen bij Honda en HRC, willen we hem bedanken voor al zijn harde werk en leiderschap, en we wensen hem het allerbeste.”

Kehoe zal aan boord blijven gedurende een deel van het tussenseizoen, om het team te helpen bij de overgang naar een nieuwe manager. Honda zal de vervanger van Kehoe op een later tijdstip bekendmaken.

Foto: Honda US