X

VLM: Herenthout is er klaar voor

De omloop ligt er piekfijn bij, er wordt mooi weer voorspeld en de feesttent is klaar om de supporters te ontvangen! Kortom de motorcross van Herenthout heeft alles in zich om een succes te worden.

Dat er na 28 jaar weer wordt gereden “Op de Bergen” is al bijzonder op zich. Ook toen streek de VLM immers al neer in Herenthout. De organisatie wordt deze keer getrokken door BCD MX Team, onder leiding van Ben Vervloesem en Dennis Dierckx.


Voor drijvende kracht en co-organisator Dennis Dierckx is het een terugkeer naar zijn roots. In 2011 namen Dennis en zijn vrienden de organisatie van de UMC (VLM / VMCF) confrontatie in Grobbendonk voor zijn rekening. De voormalige Belgische kampioen MX2 kreeg het organiseren van motorcrosswedstrijden met de paplepel ingegoten. Vader René bouwde in de jaren ’90 met MC Grobbendonk het terrein aan de Kanaaldijk immers uit tot een van de fraaiste Belgische motorcrossomlopen.

Morgen staat er naast het gebruikelijke JMS programma ook een reeks ‘Golden Oldies’ gepland waar ex-rijders hun opwachting gaan maken.  Daarnaast is er op zaterdagavond ook ambiance in de tent met een live DJ. Last but not least maak je dit weekend ook kans op een Bullit off-road scooter twv 1200€! Met een lotje van amper 5€ maak je kans op een 212cc off-road bullit bulldog scooter! Nog een bijkomende reden dus om af te zakken naar Herenthout.

Klik hier voor een uitgebreid artikel over de MX in Herenthout op HLN.

Foto: Jurgen Geyselings