Van de Moosdijk en Haarup in de top negen

De twaalfde Grand Prix van het seizoen is goed verlopen voor het F&H Kawasaki MX2 Racing Team. Roan van de Moosdijk kwam beide manches in Lacapelle Marival als negende over de finish. Zijn teamgenoot Mikkel Haarup werd twaalfde en achtste tijdens de manches in het zonnige Zuid Frankrijk. De zege ging naar Tom Vialle, hij won beide manches en diens landgenoot Maxime Renaux vergroot zijn voorsprong in de tussenstand naar 91 punten.

1e Manche:
In de training werd het al duidelijk dat het een spannende dag zou worden. De top dertien trainde in 0,9 seconden van elkaar, Mikkel was goed voor de vierde tijd en Roan mag als elfde een startplaats uitzoeken. De start van Roan is goed en hij komt in de top tien uit de eerste bocht. Vervolgens werkt de Eindhovenaar zich in de eerste ronde naar de zevende plaats. De zesde plaats van Hofer probeert de Leatt-geklede crosser over te nemen. De Oostenrijker, die vorige week op het podium stond, werkt niet mee en Roan kan geen positie winst boeken. Na tien minuten verliest Roan een positie aan Renaux en ruim in de tweede helft van de wedstrijd komt Todd opzetten. Met de negende plaats scoort Roan twaalf punten terwijl Mikkel als twaalfde over de finish komt. De Deen is als veertiende aan de manche over 30 minuten en twee ronden begonnen. Hij weet twee plaatsen goed te maken met de twaalfde plaats als eindstand.

2e Manche:
Voor bijna 20.000 toeschouwers komen Roan en Mikkel net buiten de top tien uit de eerste bocht. Roan weet als elfde over de eerste sprong te vliegen gevolgd door zijn 20-jarige teamgenoot. In de eerste ronde weten beide plaatsen goed te maken waardoor ze beide in de top tien de eerste volledige ronde weten af te sluiten. De beide Kawasaki-rijders gaan vervolgens in duel met elkaar om de achtste plaats. Het gaat er krachtig aan toe en de crossers mijden elkaar zeker niet. Roan weet zich lang te verdedigen maar dan glipt Mikkel voorbij en hij weet de achtste plaats over te nemen! Vervolgens richt de blonde Deen zich op de zevende plaats maar Benistant laat zich niet achterhalen. Mikkel komt als achtste over de finish voor Roan waardoor beide KX250-rijders in de top negen weten te finishen.

Volgende wedstrijd:
Vanuit Frankrijk reist het Zuid-Hollandse team door naar Spanje waar volgend weekend het kampioenschap verder gaat. Dit zal gebeuren in Arroyomolinos, even ten Zuidwesten van Madrid. Vorig jaar wist Roan zich daar een manche op het podium te rijden, hij werd toen de tweede manche derde.

Door: Steven van Kempen/KEMCO