Dirk Vansummeren komt met DVS Junior Racing KTM

Voor het komende seizoen zal het DVS Junior Racing KTM met drie rijders aan uitkomen in het Europees Kampioenschap 65cc en 85cc. Dirk Vansummeren die het afgelopen seizoen actief was in het EMX125. De Brit Harry Dale gaat uitkomen in het EMX65, de Nederlander Dean Gregoire en Belg Jarne Bervoets in het EMX85!

Ondanks zijn 8-jarige leeftijd is Dale al tweevoudig ONK kampioen. In 2020 won hij de 50cc titel en in zijn eerste 65cc KW seizoen won hij ook direct de titel. De in Liverpool geboren crosser zal zowel in het ONK als EMX actief zijn in 2022.
De 11-jarige Gregoire is ook tweevoudig ONK kampioen. De crosser uit Geldrop won de 50cc-titel en won in 2021 de 65cc GW-titel. Vervolgens werd de overstap naar de 85cc GW gemaakt en daar wist hij zich direct te plaatsen voor de EMX85 finale in Italië. Gregoire werd vijfde in het EMX85 North-West!
De naam Bervoets is nieuw bij KTM maar heeft geen introductie nodig. Jarne Bervoets is natuurlijk de zoon van veelvoudig GP-winnaar Marnicq. De vriendelijke Belg wist zich net als Gregoire voor de EMX-finale te plaatsen en daarin wist hij drie punten te scoren. De 12-jarige crosser wist een aantal sterke resultaten neer te zetten waarmee hij laat zien uit het juiste hout te zijn gesneden.

Het programma van de rijders zal bestaan uit het Europees Kampioenschap 65cc-85cc North-West. Het doel voor het EMX is in eerste instantie plaatsen voor de grote finale in Tsjechië. Daarnaast zal het WK Jeugd van 2022 worden verreden in het Finse Vantaa. Ook daar hopen de rijders in actie te mogen komen eind augustus. Later in het seizoen zal worden gekeken om de kalender uit te breiden met wedstrijden in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Wij bedanken iedereen bij KTM Austria die meewerken aan dit project. Wij zijn erg blij met de steun en het vertrouwen en voelen ons Ready to Race

Door: Steven van Kempen/KEMCO