X

“Er was veel mis op het Eurocircuit”

INMIDDELS VOLDOEN GEBOUWEN EN BOUWWERKEN WEER AAN DE EISEN

Gebouwen en bouwwerken op het Eurocircuit in Valkenswaard voldoen weer aan de eisen. Tientallen maatregelen waren nodig om veiligheidsrisico,s voor sporters en bezoekers te voorkomen. Er was veel mis op het Eurocircuit, maar inmiddels voldoen gebouwen en bouwwerken weer aan de eisen Het project, waarvoor vorig jaar een kwart miljoen euro werd uitgetrokken, is nu zo goed als afgerond.

De gemeente moest een enorme inhaalslag maken. Voor 2015 was er veertig jaar lang nauwelijks toezicht geweest op het Eurocircuit, het complex waar in totaal zes verenigingen gehuisvest zijn. Daardoor was er zo’n 2500 vierkante meter aan bebouwing ontstaan zonder vergunning of opstalovereenkomst en dus in strijd met het bestemmingsplan.

Er bleek het nodige mis met het vastgoed
Het ging om om onder meer overkappingen, hutjes, nisjes, aanbouwen en containers. Vorig jaar besloot de gemeente dat die situatie niet kon voortduren en – los van de discussie over de toekomst van het terrein – opgelost moest worden. De bouwwerken werden immers intensief gebruikt, maar na controles op het gebied van brandveiligheid en bouwkundige en installatietechnische zaken bleek dat er het nodige mis was. Daardoor zou ook een veiligheidsrisico kunnen ontstaan voor bezoekers en sporters.

Lees HIER het bericht in het Eindhovens Dagblad.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KTM Media
Bron: ED