X

Christian Craig grijpt de macht met derde zege

Vorige week in San Diego ging het mis na een valpartij in de eerste bocht. In Anaheim heeft Christian Craig zich hersteld door de vierde wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX West Coast te winnen. De Yamaha-rijder wint voor snelstarter Michael Mosiman en Hunter Lawrence. Craig heeft na drie overwinningen elf punten voorsprong op de Australiër.

In de finale lijkt Vince Friese de beste start te nemen maar Mosiman glipt binnendoor en pakt de Holeshot Award. Friese komt met meer snelheid uit de eerste bocht en pakt de leiding voor Mosiman, Jo Shimoda, Craig en Jalek Swoll. De leider in de tussenstand glipt voorbij aan Shimoda en de Kawasaki-rijder ziet vervolgens Swoll en Lawrence passeren. De Jap komt echter snel terug en neemt voor de in gaan van de eerste ronde de derde plaats over van Craig!
Mosiman weet dat hij niet te veel tijd moet verliezen achter Friese dus de GasGas-rijder gaat snel in de aanval en neemt in de eerste volledige ronde de leiding over. Craig kan snel voorbij aan zowel Shimoda als Friese waardoor de 30-jarige crosser de leider nooit uit beeld verliest. Ruim tien minuten weet Mosiman de leiding vast te houden ondanks de druk van achter uit. Dan in het losse zand maakt de leider een foutje en Craig neemt de koppositie direct over. Mosiman probeert nog twee keer de leiding terug te pakken maar zonder succes. Craig wint zijn derde van het seizoen voor Mosiman en Lawrence. Met nog twee ronden te gaan maakt Friese een fout op de whoops waardoor hij ten val komt en Shimoda mee neemt. Nate Thrasher wordt hierdoor vierde voor Swoll.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Glendale, na vier wedstrijden verlaat dit circus dus Californië.

Uitslag AMA Supercross 250SX EastCoast #4; Anaheim2, USA:
1. Christian Craig USA Yamaha
2. Michael Mosiman USA GasGas
3. Hunter Lawrence Aus Honda
4. Nate Thrasher USA Yamaha
5. Jalek Swoll USA Husqvarna
6. Carson Brown USA KTM
7. Jo Shimoda Jap Kawasaki
8. Carson Mumford USA Suzuki
9. Robbie Wagenman USA Yamaha
10. Derek Kelly USA GasGas

Tussenstand 250SX WestCoast na 4 van 8 wedstrijden:
1. Christian Craig USA Yamaha 99
2. Hunter Lawrence Aus Honda 88
3. Michael Mosiman USA GasGas 85
4. Jo Shimoda Jap Kawasaki 66
5. Nate Thrasher USA Yamaha 63
6. Vince Friese USA Honda 58
7. Carson Mumford USA Suzuki 54
8. Robbie Wagenman USA Yamaha 51
9. Cole Thompson USA Yamaha 45
10. Seth Hammaker USA Kawasaki 44

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE