X

Eli Tomac pakt zijn eerste Yamaha-zege

Zonder een wedstrijd te winnen wist Eli Tomac de leiding te pakken in het Monster Energy AMA Supercross Championship. De Amerikaan heeft met de “Redplate” de vierde wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Yamaha-rijder won voor Jason Anderson en Chase Sexton.

De tweede finale van het seizoen in het Angel Stadium of Anaheim neemt Ken Roczen de holeshot award voor zijn rekening. Shane McElrath duikt als leider de eerste bocht in maar de KTM-rijder gaat ruim en ziet de Duitser de leiding nemen. Malcolm Stewart volgt voor Anderson, Marvin Musquin, Tomac en Justin Bogle die zich via de laatste kans heeft geplaatst voor de finale! Roczen probeert afstand te nemen en weet een voorsprong van bijna 2 seconden op Stewart op te bouwen. Dan neemt Anderson de tweede plaats over en hij weet snel de aansluiting te vinden bij de leider. In het losse zand kiest Roczen de buitenkant en Anderson duikt de binnenbocht in. Daar raken beide heren elkaar en de Honda-rijder gaat onderuit.
Tomac komt hierdoor op de tweede plaats terecht en hij voert direct de druk op bij Anderson! Dit zorgt voor een mooie wedstrijd met Sexton op slechts twee seconden van het duo aan de leiding. Dan maakt Anderson een foutje waardoor hij in de remmen moet om een val te voorkomen en Tomac twijfelt niet. De 29-jarige crosser neemt de leiding over en geeft deze niet meer uit handen. De eerste overwinning van het seizoen is een feit. Anderson wordt tweede voor Sexton. Ferrandis pakt een keurige vierde plaats voor Stewart. Max Anstie komt als elfde over de finish en Roczen verliest opnieuw punten door slechts dertiende te worden.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Glendale, na vier wedstrijden verlaat dit circus dus Californië.

Uitslag AMA Supercross 450SX #4; Anaheim2, USA:
1. Eli Tomac USA Yamaha
2. Jason Anderson USA Kawasaki
3. Chase Sexton USA Honda
4. Dylan Ferrandis F Yamaha
5. Malcolm Stewart USA Husqvarna
6. Marvin Musquin F KTM
7. Justin Barcia USA GasGas
8. Cooper Webb USA KTM
9. Dean Wilson GB Husqvarna
10. Shane McElrath USA KTM
11. Max Anstie GB KTM
13. Ken Roczen D Honda

Tussenstand 450SX na 4 van 17 wedstrijden:
1. Eli Tomac USA Yamaha 85
2. Chase Sexton USA Honda 79
3. Jason Anderson USA Kawasaki 77
4. Cooper Webb USA KTM 73
5. Justin Barcia USA GasGas 72
6. Malcolm Stewart USA Husqvarna 70
7. Dylan Ferrandis F Yamaha 64
8. Marvin Musquin F KTM 64
9. Ken Roczen D Honda 62
10. Aaron Plessinger USA KTM 58

De volledige resultaten en de tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE