X

Mattia Guadagnini stapt over naar MXGP-klasse

Mattia Guadagnini van Red Bull GASGAS Factory Racing is klaar voor een nieuwe uitdaging. Hij zal de rest van het FIM Motocross wereldkampioenschap 2022 op de MC 450F starten en dus uitkomen in de MXGP-klasse.

Na een paar uitdagende wedstrijden in MX2, zal Mattia Guadagnini de komende races van het WK racen op een MC 450F. De #101 heeft zijn nieuwe machine al getest en er hangt veel spanning in de lucht als het GASGAS-team zich naar de Grand Prix van Sardinië begeeft.

Guadagnini is pas twintig jaar oud en kan op de MC 450F veel kennis opdoen die hij in de toekomst goed kan gebruiken. Het is een spannende tijd voor hem om te leren en te groeien in de zeer competitieve MXGP-divisie. Iedereen bij GASGAS Factory Racing is blij dat hij weer een mijlpaal in zijn carrière heeft bereikt.

Mattia Guadagnini: “Ik had grote verwachtingen voor dit seizoen. Ik heb me met het team heel goed voorbereid, maar in de wedstrijden is het te vaak misgegaan. Ik heb fouten gemaakt en ook wat pech gehad! We zijn nog niet halverwege het seizoen, maar realistisch gezien is het erg moeilijk om de doelen te halen die ik voor mezelf had gesteld. Ik dacht dat het logischer zou zijn om vooruit te kijken en me voor te bereiden op volgend seizoen, vooral omdat ik nog zoveel races heb om me aan te passen aan de MC 450F. Ik heb er met De Carli en het team over gesproken, en misschien is deze verandering voor iedereen positief? Ik dank het team en het management voor deze kans.”

Claudio De Carli: “Tussen fouten en pechgevallen door, maakt Mattia een moeilijke periode door. We kennen allemaal zijn talent – hij kan weer heel goed presteren en staat nog steeds in de top tien in de MX2. Mattia werkt altijd met veel inzet en is een volwassen, vastberaden, professionele en zeer snelle rijder. We hebben het erover gehad en uit de verschillende mogelijkheden heeft hij zelf besloten om naar de MXGP-categorie over te stappen. Deze overgang was gepland voor volgend seizoen, maar we zijn er allemaal van overtuigd dat het een goede oplossing is om de overstap meteen te maken. In de MXGP zal hij zich geen zorgen hoeven te maken over de resultaten. Er zijn dertien ronden om te racen, waarin hij vertrouwd kan raken met de 450 en zich dus zo goed mogelijk kan voorbereiden op 2023.”

Red Bull GASGAS Factory Racing zal verder vertegenwoordigd worden door Simon Langenfelder in de MX2-divisie. Langenfelder staat derde in de tussenstand van het kampioenschap en heeft tot nu toe één Grand Prix overwinning op zijn naam staan.

Foto’s: GasGas Factory Racing