X

Nederlandse elektrische crosser EMX XF30 is nu te bestellen!

EMX Powertrain kondigt met trots de release van zijn nieuwste elektrische crossmotor aan: de XF30! Honderd XF30’s, onderdeel van de eerste gelimiteerde serie, zijn nu beschikbaar om te pre-orderen.

Na twee jaar van ontwikkeling is EMX Powertrain klaar om de ultieme elektrische motorcross ervaring te ontketenen. De XF30 is ontworpen voor de puurste rijervaring. Hij combineert de look en feel van bewezen motorcross engineering met de sensatie van elektrisch vermogen. Het is de perfecte combinatie van rijden zoals je het kent en schone kracht.

Door de beste kwaliteiten van een crossmotor (X) te combineren met de vrijheid (F) van schone technologie, biedt de XF30 een unieke balans tussen de sensatie van het rijden en een eenvoudige bediening. Het platform waarin de 30 kW elektrische aandrijflijn is gemonteerd, heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend. Het aluminium frame met dubbele balken is voorzien van KYB-vering, waardoor de motorfiets aanvoelt als een ervaren motorcrosser.

Dankzij het geavanceerde en innovatieve ontwerp van de koeling zijn de elektromotor en de accu gebouwd om te allen tijde een hoog vermogen te leveren, terwijl het onderhoud beperkt is, zodat je zo veel mogelijk kunt blijven rijden. Kortom, de XF30 biedt een prachtig samengestelde combinatie van balans en prestaties.

Specs

Met een vermogen van 40 pk, 720 Nm (aan het achterwiel) en een accu van 4500 Wh is de XF30 opgewassen tegen elke uitdaging. Of je nu een enduro-parcours wilt verkennen, op een motorcrosscircuit wilt racen of gewoon een rondje wilt rijden, deze motor kan het allemaal. De XF30 is uitgerust met een mapping-schakelaar om ervoor te zorgen dat je de perfecte karakteristieken hebt voor jouw rit.

Elmar Dohms, oprichter EMX Powertrain: “We zijn ontzettend trots dat we eindelijk de XF30 kunnen laten zien. Ik wil iedereen binnen EMX Powertrain bedanken die keihard heeft gewerkt om te komen waar we nu zijn. We hebben de motorfiets vanaf een leeg canvas getekend, een elektrische aandrijflijn ontwikkeld en een crossmotor gebouwd die een ongelooflijke balans en prestaties laat zien. We geloven dat deze eerste gelimiteerde serie veel early adopters zal aanspreken en dat het onze eerste stap is om bij te dragen aan de toekomst van de sport. Ik wil er ook graag op wijzen dat de XF30 de eerste commerciële toepassing is van onze EMX high-performance aandrijflijn, en dat er nog vele zullen volgen, te beginnen met een straatlegale motorfiets in 2024.”

Aangepaste editie geleverd in Q1 2023

EMX start de productie van de XF30 met een gelimiteerde serie van honderd motoren, die vanaf Q1 2023 worden geleverd, voordat de productie in de nabije toekomst wordt opgevoerd. Vooraf bestelde fietsen met een beperkte oplage krijgen een speciaal label op het frame. Als u nu bestelt, ontvangt u uw XF30 zo snel mogelijk.

De EMX XF30 kan hier worden besteld.