X

Sire, we hebben nog Belgische topcrossers in wording!

Vandaag werd in Lommel één van de regionale “North West” manches afgewerkt voor het Europese Kampioenschap in de 65cc en 85cc klasse.

Maxime Lucas domineert 85cc klasse

Voor alle Belgen was deze thuiswedstrijd met stip aangetekend! Dit toonde zich ook in de prestaties met Maxime Lucas op kop. De dertienjarige jongeman zette beide manches naar zijn hand en dat met welsprekend gemak. In de eerste manche leek het er even op dat Jarne Bervoets als tweede ging finishen, maar een crash besliste daar anders over. Jarne Bervoets finishte uiteindelijk als vijfde. Weggegaan is plaats afstaan moet team- en landgenoot Ian Ampoorter gedacht hebben, en hij nam de tweede plaats van Jarne Bervoets over en finishte zo voor Gyan Doensen en Tyla Van de Poel.

In de tweede manche nam Ian Ampoorter een racketstart, maar lang kon hij niet van zijn leidende positie genieten want Maxime Lucas opnieuw de wedstrijd naar zijn hand. Ian Ampoorter leek de tweede positie stevig in handen te hebben, maar de uit enorm sterk rijdende, uit de achtergrond terugkerende Belg Douwe Van Mechgelen zorgde ervoor dat er nauwelijks een seconde tussen beide heren zat aan de finish. De top vijf werd vervolledigd door de Zweed Freddie Bartlett en de Nederlander Dani Heitink. Na een zware crash net na de eerste bochten bij de start, moest Jarne Bervoets van op de laatste plaats terugkeren (zie foto boven), dit deed hij met verve door alsnog als elfde te finishen, achter Tyla Van de Poel die als tiende finishte.


Nederland heerst in 65cc klasse
Bij de 65cc klasse zagen we Teunis Spijkerman de eerste manche winnen voor Kenzo Jaspers, in de tweede manche draaide de jonkies de rollen om en zo eindigde beide met evenveel punten maar ging Kenzo Jaspers wel met de grootste beker naar huis. De Brit Harry Dale vervolledigde het podium met twee derde plaatsen. Voor ons Belgen was het kijken naar Torre Van Mechgelen, inderdaad de broer van Douwe. De jongeling scoorde in de eerste reeks een zevende plaats en koppelde daaraan een knappe vierde plaats in de tweede reeks, hij reed een lange tijd op een derde plaats maar Harry Dale die opvalt door z’n knal oranje helm, kleine gestalte en agressieve rijstijl wist in de laatste rondes Torre nog naar de vierde plaats te verwijzen.

Alle resultaten kan u nog eens rustig nalezen op speedhive!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven