X

Timo Heuver grijpt na de eerste manche al de titel

Met een ruime voorsprong reisde Timo Heuver naar de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc in Markelo. Op ‘Circuit De Herikerberg’ wist Heuver beide manches op zijn naam te schrijven waarmee hij de titel extra glans geeft. Jekabs Hudolejs (2-4) pakt de tweede plaats in het dagklassement voor Itay Weinberg (5-2). Ondanks de gevallen regen heeft Motorclub Ons Genoegen het circuit en de randzaken keurig voor elkaar en kunnen wij terugkijken op een geslaagde serie wedstrijden.

1e manche
In de tijdtraining is Hudolejs nipt sneller dan Heuver en Weinberg. De sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Patricks Cirulis. De wereldkampioen 65cc neemt de leiding voor Rainers Grasis en Hudolejs. Heuver volgt op de vierde plaats voor Jenairo Beerens. In de eerste ronde weet Heuver zich op te werken naar de tweede plaats achter Hudolejs. Een ronde later neemt de JP Xtreme Xperience-rijder de leiding over. De winnaar van Oldebroek, Hudolejs, kan geen vuist maken tegen de 14-jarige Heuver die een ruime voorsprong opbouwt. Met de zege is hij zeker van de titel en hij laat er geen twijfel over bestaan. De uit Lemele afkomstige crosser wint de eerste manche en komt met een gebalde vuist in de lucht als winnaar over de finish. Hudolejs wordt tweede voor Keano Maris die buiten de top tien uit de eerste bocht is gekomen. Maris werkt zich snel naar de vierde plaats en na een kort gevecht met Aston Allas neemt hij de derde plaats over. Allas verliest in de laatste minuut de vierde plaats aan Per Lynne Degvold. De Noor gaat in de laatste ronde echter in de fout waardoor Allas en Itay Weinberg hem passeren. Degvold wordt zesde voor Torre Van mechgelen en de Thai Brian Gyles. De negende plaats is voor Martin Cirulis de tweelingbroer van snelstarter Patricks en voormalig 85ccKW kampioen Cody de Beer maakt de top tien compleet. Zeer opvallend is het optreden van Kash van Hamond want de 65cc rijder weet heel knap als 20e over de finish te komen!

2e manche
De start van de tweede manche is duidelijk voor Hudolejs die wordt achtervolgd door Van Mechgelen, Degvold en Grasis. Heuver komt als vijfde uit de eerste ronde maar de nieuwe kampioen weet zich snel naar voren te werken. Hudolejs komt als leider uit de eerste ronde maar daarna neemt de pupil van Heiki Laing de koppositie over. Daarna kijkt de nieuwe kampioen niet meer om en hij zet ook deze manche naar zijn hand. De eerste helft van de wedstrijd kan Hudolejs de tweede plaats vasthouden maar dan maakt hij een foutje waardoor Weinberg hem passeert. Van Mechgelen weet de Israëliër even later van de tweede plaats te verdringen, maar Weinberg komt toch terug! De pupil van Marco Super wordt tweede voor Van Mechgelen en Hudolejs. Grasis, ook een pupil van voormalig GP-rijder Augusts Justs, maakt de top vijf compleet in deze manche. Maris heeft geen goede start gehad maar hij weet nog zesde te worden voor Martin Cirulis, Degvold, Allas en Nick Burgmeijer maat de top tien compleet! Van Hamond is nu zelfs goed voor een 17e plaats!

Volgende keer:
Het kampioenschap zit erop, nu richten de meeste rijders zich op de internationale wedstrijden en misschien volgt er later in het seizoen nog een ADAC wedstrijd.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc; Markelo, NL:
1e manche
1. Timo Heuver NL KTM
2. Jekabs Hudolejs Let GasGas
3. Keano Maris NL KTM
4. Aston Allas Est KTM
5. Itay Weinberg Isr KTM
6. Per Lynne Degvold Nor KTM
7. Torre Van mechgelen B KTM
8. Brian Gyles Tha Husqvarna
9. Martin Cirulis Let Husqvarna
10. Cody de Beer NL KTM

2e manche
1. Timo Heuver NL KTM
2. Itay Weinberg Isr KTM
3. Torre Van mechgelen B KTM
4. Jekabs Hudolejs Let GasGas
5. Rainers Grasis Let Husqvarna
6. Keano Maris NL GasGas
7. Martin Cirulis Let Husqvarna
8. Per Lynne Degvold Nor KTM
9. Aston Allas Est KTM
10. Nick Burgmeijer NL Yamaha

Dagklassement:
1. Timo Heuver NL KTM 1-1
2. Jekabs Hudolejs Let GasGas 2-4
3. Itay Weinberg Isr KTM 5-2
4. Keano Maris NL GasGas 3-6
5. Torre Van mechgelen B KTM 7-3

Eindstand na 3 wedstrijden DMoMX 85cc:
1. Timo Heuver NL KTM 145
2. Jekabs Hudolejs Let GasGas 106
3. Torre Van mechelen B KTM 98
4. Itay Weinberg Isr KTM 95
5. Per Lynne Degvold Nor KTM 70

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie