X

Update blessure Herlings: er komen twee extra operaties

MXGP-wereldkampioen Jeffrey Herlings zal waarschijnlijk de rest van het motorcrossseizoen 2022 niet meer in actie komen om een operatie aan zowel zijn linker- als rechteronderbeen te ondergaan. De bedoeling is om weer volledig fit te zijn voor het FIM Motocross wereldkampioenschap van 2023.

Herlings is nog niet voldoende hersteld van de linkerhiel die hij brak net voor de openingsronde van de 2022-campagne. De toestand van zijn voet betekent dat een soortgelijke impact zou kunnen leiden tot verdere schade.

Na besprekingen op het KTM Motorsport HQ in het Oostenrijkse Munderfing heeft het management van Red Bull KTM Factory Racing samen met Jeffrey besloten om te kiezen voor twee bijkomende medische ingrepen. Daardoor mist hij zowel de rest van de MXGP-periode van 2022 en de mogelijkheid om deel te nemen aan de AMA Pro National motorcrossreeks in de VS.

De 27-jarige motorcrosser zal een plaat laten verwijderen en zijn linkervoet laten corrigeren en zal ook een tweede keer naar de operatiekamer gaan voor meer herstelwerk aan zijn lastige rechtervoet om het ongemak en de inflexibiliteit te verminderen waar de Nederlander al tijden last van heeft. Herstel en revalidatie van beide ingrepen betekent dat ‘The Bullet’ fit de winter in kan gaan, klaar om te testen en te trainen met het oog op een mogelijke derde MXGP-titel in 2023.

Robert Jonas, Hoofd Motorsport Offroad: “Dit was zowel een moeilijke als een makkelijke beslissing. Het was moeilijk voor Jeffrey om nog meer races te missen, vooral omdat er voor 2022 een aantal verleidelijke doelen voor hem waren, maar het was ook makkelijk omdat hij dan zijn gezondheid weer op het spel zou hebben gezet. We hebben met elkaar gesproken en besloten dat hij de tijd moest gebruiken om zich volledig voor te bereiden op zijn veertiende seizoen bij ons in 2023. We weten allemaal hoe snel en competitief Jeffrey is als hij fit, gelukkig en zelfverzekerd is en dat is hoe we hem nodig hebben in ons raceprogramma.”