X

Van der Vlist de sterkste, zege naar van der Beek

Voor de damesklasse (MON) stond in Reusel al weer de zesde wedstrijd in de strijd om het kampioenschap op het programma. Na de kwalificatie leek de vraag wie er zou winnen al reeds beantwoord. Het was Shana van der Vlist die de snelste tijd had neergezet met ruim vier seconden voorsprong op Amber Simons en Jenitty van der Beek. Ondanks een val in de tweede manche won van der Vlist beide manches.

Echter doordat van der Vlist de behaalde punten en beker ter beschikking stelde ging de dagzege naar Van der Beek. Ook Van der Beek was niet geschoond gebleven van een val, maar zij wist sterk rijdend tweemaal op de tweede plaats te finishen. De tweede plaats ging naar Lianne Muilwijk, die hiermee haar leidende positie in het kampioenschap wist te versterken tot een voorsprong van twaalf punten. De laatste podiumplek was voor Britt van der Werff. Amber Simons miste door twee valpartijen het erepodium, maar wist op basis van de tweede manche als vierde te eindigen. Zij hield hiermee Kimberly Braam achter zich, die de top vijf compleet maakte.

Eerste manche
Het was van der Vlist die de holeshot pakte voor Simons, Van der Beek, Muilwijk en Van der Werff. Van der Vlist pakte snel een voorsprong en won de manche daarachter ging de strijd om de tweede plaats tussen Simons en Van der Beek. Deze strijd leek beslist te zijn in het voordeel van Simons doordat Van der Beek halverwege de manche ten val was gekomen, echter drie ronden later was het Simons die ook ten val kwam. Hiermee viel Simons terug naar de zesde plaats en het waren Van der Beek, Muilwijk, Van der Werff en Braam die hiermee één plaats opschoven.

Tweede manche
Het was opnieuw van der Vlist die als snelste weg was voor Muilwijk, Van der Beek, Van der Werff en Kaylee van Dam. Van der Beek wist al snel de tweede plaats te pakken. Van der Vlist kwam ten val waardoor Van der Beek zelfs op kop kwam te liggen. De spanning was snel weg uit de manche. Het was echter nog wel afwachten tot hoe ver Van der Vlist en Simons zich terug zouden weten te knokken. Van der Beek deed er alles aan om de koppositie te behouden, maar het mocht echter niet baten. Van der Vlist reed zich opnieuw voorbij Van der Beek en pakte de mancheoverwinning. Daarachter was het Muilwijk die opnieuw als derde de finishvlag zag voor Van der Werff. Simons reed zich na haar val in het begin van de manche terug naar de vijfde plaats door in de laatste ronde voorbij te gaan aan zowel Braam als van Dam.

Eerste manche:
1. van der Vlist, 2. van der Beek, 3. Muilwijk, 4. van der Werff, 5. Braam, 6. Simons, 7. van Dam, 8. Swets, 9. Angela Lageman, 10. van Kempen.

Tweede manche:
1. van der Vlist, 2. van der Beek, 3. 3. Muilwijk, 4. van der Werff, 5. Simons, 6. Braam, 7. van Dam, 8. Swets, 9. Angela Lageman, 10. Welters.

Dagklassement:
1. Van der Beek 120, 2. Muilwijk 108, 3. van der Werff 100, 4. Simons 92, 5. Braam 92, 6. van Dam 86, 7. Swets 82, 8. Angela Lageman 78, 9. Welters 72, 10. van Kempen 72.

Netto-tussenstand damesklasse 2022:
1. Muilwijk 556, 2. van der Werff 544, 3. Braam 517, 4. van Dam 448, 5. Swets 428, 6. van der Beek 445, 7. Angela Lageman 412, 8. Welters 374, 9. van Kempen 372, 10. Demi Lageman 346.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics