X

Antonio Cairoli over zijn vijfde plaats in Thunder Valley

De derde AMA National werd afgelopen weekend gereden in Thunder Valley, Lakewood. Met een vierde en een vijfde plaats in de reeksen raakt de Siciliaan steeds meer op dreef in de VS.

De negenvoudig wereldkampioen blijft zich gedurende het seizoen ontwikkelen met zijn beste prestatie tot nu toe. Cairoli claimde de holeshot in de eerste reeks en kon een sterk rijdende Ken Roczen lange tijd afhouden. In de eerste helft van de wedstrijd bleef hij in de top-vijf rijden, en bolde als vijfde over de finish. In de tweede manche pakte Cairoli opnieuw een holeshot. Hij hield vast aan een sterke vierde plaats om uiteindelijk net naast zijn eerste podiumplaats in het Amerikaanse kampioenschap te finishen.

Antonio Cairoli: “Ik ben echt tevreden over de race. Natuurlijk weet ik dat mijn conditie niet voldoende is om al die jongens vooraan te volgen. Zij zijn beter voorbereid zijn op het racen en het winnen van dit kampioenschap. Ik begon erg laat met de training voor dit kampioenschap. Ik had vandaag een beetje last  door de hoogte van Thunder Valley. We hebben al een grote verbetering ten opzichte van de eerste ronde van de AMA Nationals, dus ik denk dat we op de goede weg zijn. Laten we vanaf hier verder werken en volgende week zien wat het ons brengt.”

Foto: KTM USA