X

Championnat de France des Sable kalender 2022-2023

De FFM heeft de kalender voor het zandseizoen 2022-2023 voorgesteld. Er staan zeven evenementen op het programma. Nieuw dit jaar: de Enduropale race zelf wordt op zaterdag gehouden.

Zoals elk jaar zal de strandcross van Berck-sur-mer Pas-de-Calais het seizoen openen. Vijftien dagen later, op 29 en 30 oktober, vindt op het Bernard Gouvart-circuit van Loon-Plage de tweede etappe van het seizoen plaats, de Ronde des Sables. Georganiseerd door de Moto-Club du Littoral van Isabelle Andrieux, zal het de eerste test van het jaar in endurance formaat zijn.

Op 19 en 20 november zal de Bud Sand Race van Magescq, op het Bud Racing Training Camp circuit gereden worden. Een week later volgt dan de vierde race in St-Léger de Balson, in de buurt van Bordeaux. Het evenement keert terug op de kalender na twee jaar afwezigheid omwille van de gezondheidscontext.

De Enduropale reeks voortaan op zaterdag

De CFS 3AS Racing zal dan het seizoen afsluiten met drie strandevenementen. Allereerst is er op 10 en 11 december de Ronde des Sables d’Hossegor-Capbreton. Dan, om het jaar 2023 te beginnen, gaat het richting de Médoc en Grayan-et-L’Hôpital, met de Gurp TT en tenslotte zal op 4-5 februari de Enduropale du Touquet Pas-de-Calais opnieuw het slotevenement van het seizoen zijn. Met een mooie primeur: de Enduropale reeks zelf vindt plaats op zaterdag, dit om zich zo goed mogelijk aan te passen aan de getijdenkalender. De Quaduro zal verschuiven naar de zondag.

Inschrijven voor het al deze evenementen kan op http://engage-sports.com

CFS kalender 2022-2023

  • 15+16 oktober : Berck-sur-Mer
  • 29+30 oktober : Loon-Plage
  • 19+20 november : Magescq
  • 26+27 november : Saint-Léger-de-Balson
  • 10+11 december : Hossegor-Capbreton
  • 14+15 januari : Grayan-et-l’Hôpital
  • 4+5 februari : Le Touquet